onsdag 29. april 2015

Kagoshima

Siste byen på vår tog-runde rundt i Japan ligger helt sør i "fastlands"-Japan. Har merket at temperaturen stiger jo lenger ned vi kommer, og det er deilig. Starta jo i Sapporo med lue, genser, bukse og jakke, mens her er det shorts og singlet som gjelder.
Vi gikk opp på en topp for å få god utsikt til vulkanen Sakurajima på andre siden av vannet. Dette er en aktiv vulkan, som konstant puster aske-støv over Kagoshima. Vi kjenner det i lufta og ser det på biler, rekkverk og alt annet rundt i byen. Litt overskya i dag, så vi ser ikke hva som kommer ut av vulkanen og hva som bare er skyer... Vi bor helt til høyre i bildet i nærheten av stasjonen.
Dette er de 13 steinbuddhaene. Det er mange flere her, men de regner tydeligvis bare med de store... Forklaringa sto på japansk, så vet ikke så mye mer om de :) Møtte en munk der som feide grusen ved statuene helt strøken rett før vi kom dit. Litt artig at de dresser opp buddhaene sine i hatt og sjal.. Mulig det er pga Golden Week, som vi er inne i nå. Golden Week er egentlig en samling enkeltstående fri-dager som tilfeldigvis var i slutten av april og starten av mai. Disse ble slått sammen til "Golden Week". Navnet kom fra en kar i film-industrien som oppdaget at inntektene på kinoene var bedre enn noen tid ellers på året = Golden times... eller Golden Week.
I 1877 ledet General Saigo Takamori et opprør mot myndighetshæren som hadde kommet ned fra Tokyo. De siste dagene av denne striden måtte han og hans få gjenlevende soldater gjemme seg i disse hulene. Historien om Saigo er altfor lang til å skrive her, men den er interessant og kan leses på nettet av den som vil.
Som nevnt er det en del aske-støv i lufta her. Dette er et typisk syn i Kagoshima. Stort sett alle biler ellers i landet har vært strøkne og reine. Her er det en nytteløs kamp ser det ut som...
Aske på bakken... Det ligger et lag med aske i mange kriker og kroker av gatene i byen. Dette var midt på en stor hellelagt plass.
Har utrolig sansen for disse velstelte trærne i Japan. De er over alt, og får meg til å tenke på Mr Miyagi (fra Karate Kid) og hans Bonsai-trær... Disse er mye større, men like velstelte :)
En som gjemmer seg for askestøvet?? Ser ikke noe særlig behagelig ut å sitte inni en plastsekk heller...
Buddhaer i forskjellig tilstand av gjengroddhet. Ikke alle Buddhaer som blir like bra vedlikeholdt.
Tok en ettermiddagstur for å se på byen, og da var det litt mindre skyer over Sakurajima. Godt mulig det som er over vulkanen på bildet kommer ut av den og ikke er skyer. Altså aske. Vi velger å tro det, fordi det er kulere :)
Alle større byer vi har vært innom, har hatt et stort pariserhjul. Kagoshima er intet unntak. Dette står på senteret som henger sammen med Kagoshima Chuo Stasjonen. Statuen foran (rett under pariserhjulet på bildet) er av Satsuma-studenter som i hemmelighet ble sent til England for å studere i 1865. De skulle lære hvordan de kunne modernisere Japan for å komme på samme nivå som den vestlige verden.
Snipp snapp snute, så var tog-turneen over og ute. Turen hjem til Tokyo gjenstår, men det er detaljer. Kanskje det vanker noe hjemmebakt brød igjen der hvis vi er heldige??  :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en kommentar eller still spørsmål her hvis du har noe på hjertet, så skal vi svare etter beste evne :)