mandag 20. april 2015

Waikiki, Oahu

Det var litt spesielt å reise fra New Zealand til Hawaii, da det innebar en slags tilbake til fremtiden-reise. Vi dro fra Auckland torsdag morgen og ankom Honolulu onsdag kveld (dagen før). Det ble uansett nærmere torsdag før vi hadde kommet oss gjennom den lange køen i "immigration", fant transport og etter innsjekking med en lærling endelig låste opp døra til vårt eget rom for første gang på ganske lenge.
Nå har vi tilbragt en drøy uke i Waikiki. Mesteparten av tiden har vi tilbragt på stranda og i vannet, men vi har da gjort et par andre ting også. Byen er full av mennesker og liv hele tiden, og det er deilig å vandre rundt i gatene og se på alt livet etter at sola har gått ned om kvelden. I kveld ble det til og med en kake-bit fra The Cheescake Factory, som vi spiste på stranda. Det var et forskudd på bursdagskake til mannen som blir gammel til helga..Vi vet jo ikke hva de har av kaker dit vi kommer, så det var best å være på den sikre siden. The Cheesecake Factory har uansett et kjempestort utvalg av farlig gode kaker...
Waikiki Beach med Diamond Head i bakgrunnen. Litt overskya den første dagen vår da dette bildet ble tatt, men etter det har det stort sett vært sol og lite skyer :)
Surfebrett på rekke og rad ned mot stranda i Waikiki
Hula-dansing på stranda i Waikiki skaper god Hawaii-stemning :)
Waikiki Beach by night.
USS Arizona Memorial i Pearl Harbour. Skipet ble senket av japanerne 7.desember 1941. Det ligger fortsatt under dette minnesmerke med det døde mannskapet inni. Over 900 personer om bord ble drept under angrepet. Det som var igjen av gjenkjennelige mennesker etter eksplosjonen i ammunisjonslageret ble kremert av brannen som oppstod. Det var også mye olje i skipet, og det lekker fortsatt ut noen liter pr dag i vannet. Det som stikker opp t.v. er en del av skipet.
En del av USS Arizona stikker opp ved siden av minnesmerket. Man kan se en del av det rustne skroget rett under vannflata når man er inni minnesmerket.
40mm Quad Gun i Pearl Harbour. De har en del utstyr utstilt på området somman kan gå rundt og se på.
St Patrick's day parade i Waikiki. Paraden inneholdt alt mulig fra sekkepipe-band til gamle folkevogner, irske line-dansere og nye og gamle Corvetter. Det ble et lite avbrekk i solinga på stranda den dagen :)
Her har vi fått grønne perlekjeder av parade-deltagerne, og er tilbake i vannet på stranda igjen.
Utsikt over Waikiki fra toppen av Diamond Head. Vi bor i første linje av hoteller etter parken på bildet. Tok oss drøye 2 timer å gå hjemmefra, opp Diamond Head og hjem igjen. Fin tur med fantastisk utsikt fra toppen.
Krateret i Diamond Head sett fra toppen. Parkeringsplassen er midt nedi krateret, og man må kjøre/gå gjennom en tunnel i krateret for å komme inn dit. Diamond Head har mange bunkerser rundt på krater-kanten som ble brukt under krigen. Det er fortsatt militær virksomhet i krateret.
Waikiki Beach. Det var stort sett denne delen av stranda vi lå på. 5 min å gå fra hostellet.
4D lys-show i bassengene på Hotel Sheraton i Waikiki. Utrolig kult. Under ligger en video som andre har tatt av showet.


I morgen henter vi en bil og skal kjøre nordover på østsiden av øya. Da blir det en helg i litt luksus for feiring av bursdag og bryllupsdag. Gleder oss!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en kommentar eller still spørsmål her hvis du har noe på hjertet, så skal vi svare etter beste evne :)