onsdag 15. april 2015

Tokyo

Så var vi tilbake i Asia igjen. Som vi regna med er det ganske annerledes her i Japan enn andre steder vi har vært før, noe som gjør det ekstra spennende! Vi er heldige og har gode venner som bor i Tokyo, og de tok i mot oss og ga oss et lyn-kurs om Japan før vi tok våre første ustøe skritt alene ut i den store byen med over 13mill innbyggere. Vi ble møtt av Marius da vi gikk av bussen fra flyplassen, og hjemme hos han fikk vi en nydelig hjemmelaget middag laget av hans kone. Ikke nok med det, men da vi våkna morgenen etter lå det nybakt grovbrød og venta på oss. Vi sneik oss til litt norsk leverpostei (sorry Collette) og bringebærsyltetøy som de hadde i kjøleskapet også :-P Lenge siden vi har smakt noe så godt!
Det kjente krysset i Tokyo med alle reklame-lysene ligger i Shibuya. Det er dette vi forbinder med Tokyo, og det gjør sikkert mange andre også. Man føler seg ganske liten og overveldet her :)
Jeg og Marius (min gode venn gjennom mange år, som nå bor i Tokyo), spiser Ramen på en liten restaurant i Shibuya i Tokyo. Utenfor restauranten er det en automat der man putter på penger og trykker på bildet av det man vil ha å spise. Man får en billett som man tar med inn og leverer til servitøren, og et par minutter senere har man en diger bolle nudler med litt kjøtt og grønnsaker oppi. Da er det bare å være klar med pinner og papirforkle og slurpe i vei så godt man kan :) Hver gang noen kommer inn døra eller forlater stedet (og alle steder her i landet) blir man ønsket velkommen eller takket for besøket av alle som jobber her. Skal man beskrive japanere med to ord, må det bli: høflige og serviceinnstilte. Nudlene her var også veldig gode, og noen hadde flere flekker på forkle sitt enn andre etter at alt var slurpet og fortært som skikk og bruk tilsier... :) Hvis det var noen tvil om hvem det var, kan jeg avsløre at det var meg :)
Tokyo Tower by night.
Etter kort tid i Japan, ser man at de gjør ting på litt andre måter enn andre steder. Dette er en smart sykkelparkering der man slipper å ha med seg egen lås. Regner med det koster penger, men uansett en praktisk greie...
Sky Tree i Tokyo. Tårnet er 634 meter høyt og var verdens høyeste tårn da det ble åpna i 2012. Etter hva jeg kan se, er det fortsatt det høyeste tårnet. Det gjør et imponerende inntrykk der det stikker opp over alle andre bygninger i området. På bildet her kan man se at de har litt ledninger i gatene også... De har ikke finni på noe mer genialt enn de "gode" gamle stolpene her heller...
Kaminarimon, eller Torden-porten på norsk, er en av portene inn til Senso-ji, det eldste og mest besøkte tempelet i Tokyo.
Vårt Tokyo-opphold ble kort og godt denne gangen, men vi kommer tilbake etter en rundtur i Japan. Har et tog-pass for 21 dager som skal brukes for alt det er verdt, og vi starter med en "liten" tur til Sapporo.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en kommentar eller still spørsmål her hvis du har noe på hjertet, så skal vi svare etter beste evne :)