torsdag 16. april 2015

Akita & Kakunodate

Natta på toget gikk greit. Vi har allerede kjørt en del forskjellige tog her, og natt-toget var det hittil mest raklete. Det nøkka og rista hver gang det starta og stoppa, men vi fikk da sovi noen timer for det :) Akita er en god del mindre enn Sapporo, så vi så det meste før vi fikk sjekka inn på hotellet vårt. Her har noen av kirsebærtrærne begynt å blomstre, og pynter opp veldig. Fikk oss en nydelig lunsj på et lite lokalt sted litt utenfor sentrum etter å ha pekt og smilt oss fram på menyen. No problem!
Kirsebærtrærne blomstrer i Senshu Park i Akita
Bronse statue av Yoshitaka Satake, den første Lorden i Akita-klanen. Han starta bygginga av Kubota Castle som en gang sto på denne toppen som Senshu Park nå ligger på i Akita.
Replika av hovedporten (Ichinomon) til Kubota Castle, i Senshu Park
Replika av Osumiyagura-tårnet fra tidligere Kobuta Castle i Senshu Park
Kirsebærblomster i Senshu Park
Rundt i Senshu Park hadde de en del boder som solgte diverse mat og snacks.
Utsikt fra toppen av Mt Furushiro i Kakunodate. Vi gikk opp for å se på utsikten og ruinene av en borg, men fant bare denne utsikten. Alt som minnet om en borg må ha vært borte i mange år... Denne byen er kjent for rekka med kirsebærtrær langs elva. Vi var litt tidlig ute ser det ut til. Det kommer visst utrolig mange mennesker hit for å se trærne når de er i full blomst.
Byen er også kjent for sine godt bevarte samurai-hus som har stått her siden 1600-tallet. Dette er Ishiguro Samurai House, som er det eldste og en gang rikeste av husene. Det er en lang gate i byen der alle disse husene står. Noen kan man gå inn i, mens andre må man kun se fra utsiden fordi det bor folk i de.
Dette er inni Ishiguro Samurai House. Her betalte vi en liten slant, og fikk gå rundt å se inni huset og i et slags tilknyttet museums-rom.
Ingunn inni Ishiguro Samurai House. Dette var vel et oppholdsrom/spiserom.
Samurai-kriger uniform. Samuraier var overklasse-krigere i japansk middelalder.
Samurai-våpen utstilt i Ishiguro Samurai House.
Tempel og gravplass i Kakunodate.
Både Akita og Kakunodate er små, koselige byer med fine men få severdigheter og få turister. Perfekt for et kort opphold på turen vår nedover i landet. I morgen tar toget oss til Nagano (forhåpentligvis...)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en kommentar eller still spørsmål her hvis du har noe på hjertet, så skal vi svare etter beste evne :)