søndag 19. april 2015

Nagano

OL-by nummer 2 på turen vår. Ser ut som vi går inn for disse byene pga OL, men det er nok ikke tilfelle. Litt pga OL er det kanskje, for det er derfor vi har hørt om denne byen. I tillegg ligger den fint til på veien vår videre som en liten pause i en ellers lang tog-tur. Disse timene på tog er fortsatt veldig behagelige, og vi nyter avslappingen de gir. Når vi er i byer, blir det veldig mye gåing stort sett fra morgen til kveld for å se mest mulig. På toget har vi ikke annet valg enn å sitte stille. Nagano var nok en fin, liten by. Vi besøkte et par templer og gikk rundt og kikka på alt og alle.
Kum-lokk fra OL i Nagano 1998. I Sapporo var det ikke spor etter OL i 1972, men her i byen var det rester over alt. De gjorde kanskje mer ut av det i Nagano?
Zenkoji Tempelet i Nagano. Det fins mange små templer i byen, men dette er klart det største og mest besøkte. De har det første bildet av buddha som kom til Japan fra Korea, gjemt inni her. Ingen har sett dette bildet på ca.300år, men de viser en kopi hvert 6. eller 7. år (lest begge deler). I år er det i hvert fall året for å vise det fram, og det tiltrekker seg folk. Vi nøyde oss med selve tempelet.
Et mindre tempel eller shrine bak Zenkoji Tempelet. Fint med kirsebærtrær i blomst.
Et av de mindre templene i Nagano i en gate med flere fine hus.
Vi bodde på Hotel Abest (den store, hvite bygningen) rett ved stasjonen i Nagano. Veldig beleilig nå som vi er tog-nomader.
Nagano-regionen er kjent for sine nudler av 100% bokhvete som heter Soba-nudler. Vi måtte så klart smake på disse, og fant et lite, koselig sted i en bakgate der eieren ligna på Jackie Chan. Han var veldig hyggelig og ivrig, men snakka minimalt engelsk. Heldigvis hadde han engelsk meny med bilder, så etter å ha forsikra seg et par tre ganger om at han hadde oppfatta hva vi hadde bestilt, fikk vi det vi skulle. Han måtte sammenligne menyen vår med sin egen, og det ble litt forvirrende for han :) Uansett en koselig kar og mye "Hai!, Hai!" og et godt måltid.
Greit opplyst hus i gata der Soba-restauranten vår lå.

Noen flere bilder fra Zenkoji Tempelet:



Da vi sto i kø for å kjøpe en Melonpan (utrolig god bolle), ble vi overrasket av et japansk TV-team som intervjuet oss sammen med en japansk maraton-løper. Han skulle løpe Nagano maraton dagen etter og var tydeligvis ute på en slags PR-tur. Så nå er vi Big in Japan :)
Turen fra Nagano til Osaka var utrolig fin, med mye fjell og ris-marker langs skinnene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en kommentar eller still spørsmål her hvis du har noe på hjertet, så skal vi svare etter beste evne :)