onsdag 22. april 2015

Kyoto

Vi har base i Osaka, men har de siste to dagene pendla til Kyoto med hurtig-tog. Det tar ca 30 minutter og passer oss fint så vi får enda mer ut av tog-passene våre :) Attraksjonene i Kyoto ligger veldig spredt, så det har blitt ekstra mye gåing disse dagene. Selv om vi har brukt litt lokal transport i tillegg, har beina våre jobba 7-8t pr dag. Det merkes... Men det fine med å gå, er jo at vi ser og opplever mer av byen. Første dagen regna det hele tiden, så da ble det ekstra utfordringer med å ikke stikke ut øya på alle rundt oss, samtidig som vi måtte passe på våre egne øyer. Å ta bilder blir også litt mer problematisk, men vi fikk da tatt noen :)
Higashi-Honganji Tempel i Kyoto. En av verdens største tre-konstruksjoner. Dessverre var den ene store bygningen under renovering, men den andre var mektig nok. Alle som vil inn i templer, må ta av seg på beina utenfor. Det er poser tilgjengelig som man kan ha skoa i mens man går rundt inne. På innsiden er det stort sett ett eller flere slags alter med masse strå-matter på gulvet der folk kan sitte og gjøre det de kom for.
Hele denne tau-kveilen er lagd av hår. Kvinner donerte håret sitt til tau for å hjelpe til med byggingen av Higashi-Honganji templet. Vanlig tau var av veldig dårlig kvalitet på denne tiden (seint 1800-tall), og hår ga et mye sterkere tau til å heise de store stokkene som trengtes til dette enorme bygget.
Etter tempel-besøk og en del gåing kom vi til det store mat-markedet, Nishiki Food Market, der de selger all mulig slags mat og snacks. Jeg syns denne lille karen så litt kul ut, så da var det bare å prøve. Blekksprut er jo ikke noe spesielt egentlig, men jeg er ingen stor fan av den gummiaktige konsistensen. Kula på toppen (under "hetta") er eggeplomme. Alt gikk ned, og smakte egentlig ikke veldig mye... Det bare så morsomt ut med blekksprut på pinne... Fruen syns det var mer enn ekkelt nok å se på mens hu tok bilder=ingen smaksprøve for hu :)
En "manuell taxi" på vei ned fra Ryozen Gokoku Shrine. Hele området var som dette med tradisjonelle japanske hus (butikker og te-hus) på hver side av smale brosteinsgater. Veldig koselig og stemningsfullt sted, men utfordrende med paraply!
Sannenzaka Slope ligger i samme område som det forrige bildet. Mer tre-hus her, men ellers samme opplegget. Utrolig koselig! Mange jenter gikk rundt i tradisjonelle japanske drakter, noe som gjorde opplevelsen enda mer levende. Tror de fleste hadde leid disse draktene i nærheten.
Kiyomizudera Tempel ble først bygget i 798, men dagens tempel er en rekonstruksjon fra 1633. Veldig synlig med sin sterke oransje farge.
Fushimi Inari Shrine. Dette relikvieskrinet står ved foten av Mt. Inari. Inari er ris-guden, og blir tilbedt av spesielt handelsfolk og håndverkere.
Hele området rundt Fushimi Inari Shrine er fullt av rever som denne. Reven er sett på som en slags budbringer og en mystisk figur i japansk folketro. Nøkkelen som denne reven har i munnen, skal være til ris-lageret på gården (billedlig).
Som nevnt ligger Fushimi Inari Shrine i bunnen av Mt. Inari. Fra relikvieskrinet og opp til toppen går det ganger som denne og lignende med noen mellomrom innimellom. Turen opp er 4km lang, og vi gikk bare halvveis før vi snudde og gikk ned en annen vei.
Sånn ser gangen ut fra utsiden.
På en liten avstikker fra den oransje tunnelen fant vi denne bambus-skogen.
Utsikt over Kyoto fra taket på stasjonen (11.etg). Den sikkerhetsbevisste og turistuvennlige arkitekten har satt opp glassvegger rundt hele, så utsikten kunne blitt bedre, men det funka. Taket som stikker opp er Higashi-Honganji-tempelet som blir renovert. Ellers ser man Kyoto Tower.
Kinkakuji Tempel (Golden Pavillion). Dette var opprinnelig en villa som ble gjort om til et tempel etter eierens død. De to øverste etasjene er dekket med gull-folie på lakk. I området rundt var det flere hager og små dammer, te-hus og andre små paviljonger.
Hanami-koji gata i Gion-distriktet i Kyoto. Her kan man se Geishaer i gatene om man er heldig. Ellers er det mange restauranter og te-hus langs gatene. Og mange turister.
Vi var heldige å fikk se to Geishaer da vi var her. De gikk veldig fort og bestemt nedover gata, og var nok ikke veldig glad i å bli tatt bilder av. Ble derfor bare et bilde bakfra...
Kyoto Tower er 131 meter høyt og står rett ved stasjonen. Det er det første man ser når man går ut på nord-siden. Det var det siste vi så før vi gikk inn på stasjonen og reiste tilbake til Osaka.
Kyoto er kanskje den største turistattraksjonen/byen i Japan. De har både shopping og kultur, og ligger ikke så langt fra Tokyo. Vi føler vi fikk med oss det viktigste for oss, men det er så mye man kan se der at det ville tatt mange flere dager eller uker om man skulle sett alt. Etter to travle dager i Kyoto er det dags for en litt roligere dag i Osaka. Litt sightseeing blir det i dag også, men ikke mer enn noen timer i kveld...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en kommentar eller still spørsmål her hvis du har noe på hjertet, så skal vi svare etter beste evne :)