lørdag 25. april 2015

Osaka

Vi har brukt Osaka som base den siste uka, og reist på dagsturer til byer i nærheten, dvs Kyoto, Nara og Hiroshima. Osaka stasjon ble totalrenovert og forstørret kraftig i 2011, og er en liten by i seg selv som kalles Osaka Station City. Dette er en av verdens travleste tog-stasjoner og hver dag passerer over 2,4 millioner mennesker gjennom her. Osaka by har også en del severdigheter, og vi har tilbragt et par dager gående rundt i denne millionbyen. Vi har sett både tårn, templer og en borg. I tillegg har de en bydel som kalles Amerika Mura, som er en slags amerikansk versjon av Chinatown.
Umeda Sky Building (173 meter høy) sett fra hostellet vårt. Osaka stasjon ligger litt bakenfor der igjen, ca. 15min gange fra oss.
Universal City i Osaka. Måtte en tur innom her for å kjøpe et glass på Hard Rock Cafe til vår kjære, gamle miksmaster. Stedet i seg selv var uansett verdt et lite besøk.
Tsutenkaku Tower fra Shin-Sekai området. Akkurat et sånt område som man forbinder med Japan - fullt av liv og reklameskilter i alle farger og fasonger.
Litt av Osakas Skyline på kvelden sett fra tak-terrasser på Osaka Station City.
Osaka Castle. Første gang ferdigstilt i 1597, men ødelagt mange ganger. Dagens utgave er et resultat av renoveringa i 1997. Borgen har 5 etasjer utenpå, og 8 etasjer inni.
Utsikt fra toppen av Osaka Castle.
Dotonbori, et distrikt med mye lys og liv om kvelden. Det er visst hit de hippe og kule kommer for å vise seg frem. Vi så stort sett bare turister...men vi var ikke der i beste sendetid, som er fredag og lørdag kveld.. Uansett et sted man bør få med seg når man er i byen.
Dotonbori. Samme gata, litt annet opplegg. Mye fargerikt lys og bevegelig reklame på enorme skjermer.
En liten frihetsgudinne på et hustak i Amerika Mura (American Village). Denne bydelen har et mylder av butikker, restauranter og barer med vestlig preg, og også her er folk kjent for å vise seg fram i sine mer intense moteplagg fra japansk pop-kultur.
Nå er det dags for å flytte på seg igjen etter en opplevelsesrik uke med base i et rom på 5 kvadratmeter. Litt tungvint når bare en av oss kan flytte seg om gangen, men det er ikke noe stort problem når man nesten ikke er på rommet uansett :) Litt bedre standard venter oss i Nagasaki :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en kommentar eller still spørsmål her hvis du har noe på hjertet, så skal vi svare etter beste evne :)