torsdag 7. mai 2015

Tilbake i Tokyo

Så var vi tilbake i Tokyo igjen og gledelig gjenforent med våre venner der. Denne gangen har vi beveget oss litt utenfor selve Tokyo også, og sett Yokohama, Kamakura og Enoshima. Vi var også så heldige å få et glimt av Mount Fuji vet to anledninger. Og om ikke det er nok, fikk vi tatt oss en joggetur i en stor park i Tokyo! Den første på mange, mange måneder...
Mt Fuji sett fra toget på vei tilbake til Tokyo.
Vi gikk innom det lysende krysset i Shibuya da vi kom inn til Tokyo med toget. Sist gang vi var her, regna det og alle hadde paraplyer. Nå var det bedre...
Etter middag en dag, var det is-smaking til dessert. Det ble kjøpt inn diverse japanske is, så vi fikk smake litt av hvert. Husker ikke så mange av smakene nå, men det var grønn te, mascarpone ost og sjokolade, vanilje med "ris-omslag" og flere. Mye godt for en som liker alt :)
En av de travle gatene i bydelen Shibuya i Tokyo. Det var betydelig varmere her nå enn da vi først var her for 3 uker siden.
Her står vi på motsatt side av de bildene man ser alle lysene på i Shibuya-krysset. Får en følelse av å være klar for et gammeldags krigs-slag når man skal krysse veien "mot" så mange mennesker. En mur av mennesker som kommer mot en...
Vi tok som nevnt en tur til Yokohama. Det var bare 30min med tog fra sentrum av Tokyo. Yokohama blir noen ganger regna inn som en del av Tokyo. Den høyeste bygningen på bildet er Yokohama Landmark Tower (296 meter høyt).
Yokohama har også Asias største (og en av verdens største) Chinatowns. Et livlig strøk som var verdt et besøk. Her var det mye dumplings og ristede kastanjer.
Enda en Great Buddha, denne gangen i Kamakura, en drøy time med tog fra Tokyo. Som man ser, var vi ikke aleine her. Vi dro hit på årets kanskje travleste dag - søndag i Golden Week.
Kamakura lå ved havet, og etter en stund gående i kø på fortauet i de koselige gatene i byen, var det godt med en flaske lokalt brygg fra et mikrobryggeri i byen. Havbrisen var heller ikke uvelkommen. (Vi så faktisk ikke skiltet på gjerdet før vi hoppa ned og skulle gå videre...men vi overlevde).
Nede på stranda i Kamakura, fikk vi øye på en liten gjeng med Sumo-brytere. De så ut til å kose seg like mye som oss.
Fortsatt på stranda i Kamakura. Til venstre ser vi halvøya Enoshima. Et sted i midten skimter man så vidt konturene av Mt Fuji i det fjerne.
Her står vi på veien ut mot Enoshima og ser Mt Fuji bedre mens sola går ned. Litt surrealistisk, men en veldig fin opplevelse. En tur til Kamakura anbefales absolutt hvis man har litt tid til overs i Tokyo. Selve byen er kjempekoselig med trange gater og mange små butikker. Og så har de en stor Buddha og lange strender som dere har sett på bildene her.
Tilbake i Tokyo igjen. Tokyo Tower lyst opp som et juletre. Vi står ved foten av Mori Tower på Rappongi Hills og tar dette bildet.
Fortsatt ved foten av Mori Tower. Her hadde de et animert fyrverkeri bak et stort hjerte som vi benyttet oss av og lot vår private fotograf ta et bilde av oss :)
Vi har bestemt oss for å slanke bagasjen vår litt, og legger igjen den ene store bagen vår med ca.20kg innhold her i Tokyo. Det er for det meste varme klær som vi håper å ikke trenge noe mer på denne reise-runden. I tillegg ble det kasta en del som vi enten har slitt ut eller ikke har hatt bruk for hittil, og dermed mest sannsynlig ikke vil få bruk for senere heller. Det er mye å spare på å sjekke inn bare en bag kontra to, og det er deilig å slippe å drasse på 2x20kg i tillegg til de små sekkene våre som også veier 7-10kg hver. Nå er det i hvert fall gjort, og deilig er det... :) (Tusen takk for at du frakter den ene bagen hjem for oss, Marius!)
Det var Tokyo og omegn for andre og siste gang nå. Ferden har gått videre med metro, fly, buss, monorail og båt til Zamami i Okinawa. Her sitter vi nå og her skal vi bli en uke. Mer om det i neste innlegg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en kommentar eller still spørsmål her hvis du har noe på hjertet, så skal vi svare etter beste evne :)