fredag 29. mai 2015

Kenting & Kaohsiung

Nå er vi i det sørlige Taiwan. Det er fuktig og varmt og vi er stort sett våte enten det kommer ovenfra eller innenfra :) Det regna en del da vi kom ned til Kenting (som ligger helt nede på den sørlige spissen av Taiwan), men siste dagen der og i Kaohsiung var det sol og fint. Svetten renner så fort vi setter en fot uttafor hotellrommet der det heldigvis er A/C.
En av strendene i Kenting. Vi brukte de ikke til annet enn å gå litt på den ene dagen pga dårlig vær. Ellers er denne byen en skikkelig "syden-by", dvs en gate gjennom byen som er full av restauranter og matboder, suvenirbutikker og folk.
I 5-tida på kvelden kommer bodene langs veien sakte men sikkert fram og til liv, men det er ikke før i 6-tida man får kjøpt noe særlig mat. Da er gata full av forskjellige mat-lukter og mennesker. Det er også mange konkurranse-boder og noen bar-boder.
En som griller på fransk manér - i baksetet på en Peugeot 106 :)
Frekke bananer... (ikke i pysjamas denne gangen)
Scooter blir tatt seriøst har i landet, og de kommer i mange former. Her har vi en søt panda-scooter med sløyfe i "håret" og tunga stikkende ut av munnen - sikkert sliten etter en kjøretur :)
Mye av den sørlige tuppen som inneholder Kenting er nasjonalpark. Her er en av inngangene.
Vi har tidligere erfart at Taiwanesere ikke har samme syn på rafting som oss, men her i Kenting har de en lokal vri på vannscooter-kjøring også :) Vi så de kjøre flere runder opp og ned gata i byen her. Greit hvis du ikke vil bli våt...
Kaohsiung har ca.2,8mill innbyggere og er dermed en relativt stor by. Vi gikk nedover en gate her og plutselig hører vi noen som roper "Ove!". Det er ikke det vanligste navnet i denne delen av verden, så vi snur oss og får øye på en av de jeg dykka med på Green Island. Han hadde sett oss fra scooteren sin da han kjørte forbi og svingt opp på fortauet (der det kjører like mange scootere som i veien). Hyggelig å møte han igjen, men hva er oddsa for det i en så stor by???
Happiness Canal renner gjennom byen og forbi rett uttafor vinduet på hotell-rommet vårt. Fin å navigere etter når man ikke har kart og er ny i byen :)
En annen og større elv - Love River. For en del år siden var dette kloakk-utløpet i byen. Heldigvis har det skjedd store forbedringer.
Likte dette sykkelstativet. Litt stil skal det være!
Liouhe Tourist Night Market i Kaohsiung. Øverste bildet er tatt et par timer før det nederste, mer eller mindre på samme sted. Ser de samme reklameskilta i bakgrunnen. Dette er vanlig i de fleste byer. Markedsgata forvandler seg totalt fra dag til kveld.
Dragon and Tiger Pagodas ved Lotus Lake. Tok buss en halvtime fra sentrum til denne innsjøen som har mange fine templer og pagodaer rundt seg. På denne skulle man gå inn gjennom munnen på dragen og ut gjennom munnen på tigeren for å få hell og lykke. Vi gjorde som vi fikk beskjed om, så nå er vi sikra :)
Vi gikk opp i begge pagodaene og fikk fin utsikt over innsjøen.
Et par skilpadder som holdt til under dragen. Det var mange skilpadder i hele Lotus Lake. De stakk opp fra vannet stadig vekk :)
Vår-og høst templene. Her også gikk vi gjennom dragen på det øverste bildet. Nederste bildet er tatt inni dragen. En lang gang dekorert hele veien med lignende bilder. Sånn var det også inni den forrige dragen og tigeren. De sparer ikke på dekorasjonene i og rundt templene sine...
Her er Ingunn på broa bak dragen på vei til en av Vår-og høst paviljongene.
Statue av Xuantiang Shang-Di. Den er 24 meter høy og man kan gå opp en etg på innsiden. Han var etter sigende en suveren keiser av den mørke himmel og beskytteren av Nord (hva nå det betyr...)
Statuer på broa ut mot Statue av Xuantiang Shang-Di.
Temple of Enlightenment. Også ved Lotus Lake.
Her har vi en som tar livet med ro ved Lotus Lake.
Stilig stol. Denne sto også ved Lotus Lake.
Har ikke gjort så veldig mye mer enn dette de siste dagene. Det er i varmeste og fuktigste laget for drive for mye ute, men vi klager ikke :) Regner med det er sånn det blir en stund fremover, så vi venner oss nok mer til det etter hvert. I morra bærer det videre nordover igjen, opp langs vest-kysten. Ny by med nye muligheter!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en kommentar eller still spørsmål her hvis du har noe på hjertet, så skal vi svare etter beste evne :)