mandag 1. juni 2015

Taichung & Sun Moon Lake

Siste innlegg fra Taiwan blir et kort ett. Hadde et par netter i Taichung og brukte en dag ved Sun Moon Lake. Været var ikke på vår side, men vi fikk da sett litt for det... Taichung var en gang industribyen som produserte alt det som var "Made in Taiwan". Det vi så av byen var som en hvilken som helst annen stor by. Det bor 2,7 mill mennesker her, det er mange markeder og mange scootere her. En helt ok by. Regner med de fortsatt har industrien liggende litt i utkanten av byen.
Her går Ingunn på et nattmarked som vi tilfeldigvis kom innom på en runde vandrende rundt i Taichung.
Vår moderne telefon på hotellrommet i Taichung. Rommet var faktisk veldig bra, og er oppgradert uten at de fant det nødvendig å bytte ut telefonene... Litt stil skal det være :)
Sun Moon Lake er Taiwans største innsjø og ligger 748 m.o.h. Det regna hele tiden mens vi var der, så vi fikk det mystiske preget istedenfor det idylliske :)
Taubane opp for å se på utsikten over Sun Moon Lake. Vognene og vi forsvant fort inn i tåka, så det ble ikke mye utsikt. Turen ble litt ekstra spennende av at man "seila" inn i det ukjente med torden som et tilleggsmoment.
Vi var raske med et bilde før vi forsvant inn i tåka. Ingunn poserer på asiatisk manér.
I båten på vei tilbake fra taubanen iført dagens uniform - regnponcho av enkleste sort. Vi skulle egentlig tatt bussen rundt innsjøen tilbake etter taubanen, men den kom ikke. Etter en halvtime stående ute i regnet å vente tok vi båten istedenfor...
Litt fin utsikt fra bussen på vei tilbake til Taichung fra Sun Moon Lake. Ris-åkre med fjell bak i det fjerne. Bussturen tok 2t hver vei.
Sun Moon Lake var i går. I dag tok vi bussen til Taipei, bare 2,5t nord for Taichung. Ikke mye som skjer her denne gangen. Må vaske litt klær og pakke sakene litt mer skikkelig før vi flyr til Sør-Korea i morgen.
Taiwan har vært spennende. Vi visste ikke hva vi skulle vente da vi kom, og har hatt mange positive opplevelser de siste 3 ukene. Været har ikke vært det beste, men det har gitt oss mer tid til å ta livet med ro og slappe av. Det er veldig fristende å ta turen tilbake hit en annen årstid med litt lavere temperaturer og mindre luftfuktighet og regn, men vi får se hva som skjer. Selv om vi har sett mye, så er det fortsatt mye mer å se og gjøre. Alle fjellene som strekker seg fra nord til sør, er fulle av tur-muligheter bl.a. Byene har vært relativt like. Det er markeder, templer, scootere, fremmede lukter fra alle mat-stedene langs fortauene, mange mennesker og både gamle, slitte bygninger og nyere moderne bygg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en kommentar eller still spørsmål her hvis du har noe på hjertet, så skal vi svare etter beste evne :)