mandag 15. juni 2015

Busan

Denne gangen var bussturen litt lenger - drøyt 4t inkludert en liten stopp. Da vi ankom buss-sentralen i Busan (Sør-Koreas nest største by med 3,6mill innbyggere), ble vi filmet med et temperaturmåler kamera for å se om det var noen som var litt varmere enn andre, i forbindelse med MERS. Det er bra de har sånne tiltak for å plukke ut nyankomne som evt kan spre sykdom. Vi ser de henger opp plakater med beskrivelse av hva man bør og ikke bør gjøre, personlig hygiene osv. Vi tolker bildene så godt vi kan, for det står kun på koreansk. Ellers har de en del om MERS på nyhetene (også på koreansk), men vi får jo med oss litt bare ved å se på. Det er overraskende få som går med munnbind her. Men det er også relativt få mennesker å se ute i gatene på hverdagene. Litt flere har det vært nå i helga, men man skulle tro det var flere i en så stor by. De vi har snakket med, sier folk er litt redde og mange holder seg inne. Dette samsvarer ikke helt med munnbind-bruken, eller mangelen på dette, men det er som det er...
Busan er i hvert fall en stor havneby. Vi hadde tidligere planer om å ta båten fra Japan til Sør-Korea. Da hadde vi havna her. Det har for det meste vært overskya og disig her, og vi har tatt livet med ro og gjort lite de siste dagene. Har bare rusla litt rundt i området der vi bor og tatt en litt lengre tur til et spesielt tempel oppi en av fjellsidene her.
Her er bydelen vi bodde i. Vi står på toppen av et kjøpesenter og ser ut over byen på ene siden og havna på den andre. Tårnet i bildet er Busan Tower. Vi bor litt på nedsiden av byggeplassen på venstre side av den grønne parken.
Utsikt over havna og en annen bydel fra toppen av kjøpesenteret. Denne bydelen ligger på en øy forbundet med bro til fastlandet der vi står.
Dette tempelet lå rett ved motellet vårt. Det kan ses på det første bildet i dette innlegget, rett ved byggeplassen på venstre side av parken. Rett før vi tok dette bildet, var det en eldre dame som gikk bort til Buddhaen som sitter på hjørnet. Hu la fra seg ett eller annet og bukket noen ganger og mumlet noe før hu gikk igjen.
Da vi var ved dette tempelet, var det en slags seanse der. Denne munken står og messer mens andre sitter og mediterer. Stemningsskapende når man går rundt i et tempel.
Busan Tower. Foran står en statue av Admiral Lee Sunshin og foran er igjen er nyttårs-klokka, formet som et hjerte i blomster.
På gjerdene rundt bunnen av Busan Tower har folk festet hengelåser med kjærlighetsmeldinger. Får håpe det står bedre til med kjærligheten til parene som har hengt de opp enn mange av de rustne hengelåsene... :) Uansett en koselig ting. Har sett dette i mange byer i Asia (og Europa tidligere).
Mange av små-gatene i bydelen vår fylles av slike salgs-bord med diverse klær og mat til salgs.
Her er vi på vei opp til et tempel oppi en fjellside. Syns dysse blokkene var så fargerike og spesielle at de var verdt et bilde :)
Vi er fortsatt i Busan, men det virker ikke som om vi er i en storby når vi kommer opp til dette tempelet. Vi tok metroen hjemmefra og gikk av etter ca.30min. Derfra gikk vi mer eller mindre oppover i åsen i en time før vi kom til Seokbulsa Tempel.
Dette er den spesielle delen av dette tempelet. Buddhaer hugget ut i fjellet og flere huler med små "altere" inni.
Ingunn på vei opp til en av de øvre hulene i Seokbulsa Tempel.
Små, uthogde Buddhaer i fjellet i Seokbulsa Tempel.
Utsikt fra trappene ned fra de øverste hulene. Tempelet ligger ca. 500 m.o.h.
På vei ned igjen fra tempelet, så vi det fra avstand - liggende ved foten av den høye klippen på den skogkledde åsen. Man ser så vidt taket på to bygninger der.
Siste dagen vår i Busan var vi en tur i matbutikken og plutselig kom denne karen inn. Vet ikke hva han skulle, men ser ut som han monterer opp et kamera på stativ. Hva skal man tenke når han kommer valsende inn i dette antrekket som minner om en raner eller en SWAT-mann??? Da vi kom ut igjen av butikken var både han og kameraet borte...merkelig...
I morgen er det vår offisielle (norske) bryllupsdag, så hva passer vel bedre da enn å fly til Jeju, en øy som også populært kalles "Honeymoon Island". Det er ikke meldt det aller beste været der nede, men vi skal nok gjøre det beste ut av oppholdet uansett :) Gleder oss!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en kommentar eller still spørsmål her hvis du har noe på hjertet, så skal vi svare etter beste evne :)