torsdag 11. juni 2015

Samcheok - Et sted med mange rariteter...

Snaue tre timer sørover med buss fra Sokcho ligger Wonderful Samcheok (som de liker å kalle seg), og vi må si oss enig. Vi pleier å booke et sted å bo før vi drar et nytt sted, men i denne byen var det ingen steder å booke på nett. Det var ikke noe problem, for den snille dama i turistinformasjonen ordna et rom til oss til den prisen vi ville rett ved stasjonen. Etter innsjekking var det bare å booke turer for de neste dagene, for her er det flere ting som er vel verdt å gjøre. Byen i seg selv er helt ok. Et par hovedgater, relativt tomme for folk mesteparten av dagen, men ellers ikke mye å gjøre. Man må litt ut av selve byen.
Vårt første besøk gikk til et par grotter ca.45min utenfor byen. Dette er Monorailen vi tok opp til Daegeumgul grotta. En bratt tur opp utenfor, og inn et stykke i grotta før vi gikk ut og fulgte etter en guide. Hu hadde sikkert mye spennende å fortelle de som forstår koreansk, men utenom det var grotta i seg selv helt utrolig og gå rundt i. Det er vanskelig å beskrive et sånt "landskap" og det var dessverre ikke lov å ta bilder der inne, så dere får tro oss på vårt ord... Vi gikk rundt i grotta en snau time, så den var rimelig stor. Landskapet uttafor, som dere ser litt av her, var heller ikke så verst.
På vei til grotte nummer to - Hwanseongul grotta, gikk vi forbi denne fossen. Begge disse grottene ligger ganske høyt, men her brukte vi beina opp bakker og trapper. På den forrige var et ikke noe valg utenom Monorail.
Ingunn ved inngangen til Hwanseongul. Dette er en mye større grotte enn den forrige. Den ble åpna for publikum i 1997 og har en utforsket del på 6,2km. Vi får bare se 1,6km av dette, men det er egentlig greit. Det var stort nok. Mye av det samme her - fosser og mange rare formasjoner i fjellet.
Inni Hwanseongul Cave. Her var et ingen guide med oss, og dermed lettere å snike seg til noen bilder i all uskyldighet... Vi brukte ikke blitz, så det kan ikke ha skada noe(n)... :)
Baid Headed Stalagmite. Dette er en type stalagmitt som kun finnes i Korea.
En annen raritet i Hwanseon grotta var disse, som ble kalt Cave Popcorn. Ikke helt uten grunn...
Dette er ett av flere store "rom" i Hwanseon grotta.
Enda en fin formasjon laget av moder natur inni grotta.
Tilbake til byen og motellet vårt: Korea har en del hoteller og moteller som kalles for Love Motels. Kan se ut som vi har havna på et sådant... Her er alt tilrettelagt for "love". Det var ikke noe lugubert med stedet. Faktisk veldig fint med stort rom og fint bad, vinduer, kjøleskap, bord og stoler og egentlig alt man kan ønske seg av et sted å bo noen dager :)
Vi gikk en tur innom markedet i byen. Som tidligere nevnt virker byen rimelig tom for folk... Det skal bo rundt 80000 folk her, men vet ikke hvor de gjemmer seg...
Ny da og ny aktivitet: Railbiking! Dette var nytt for oss. Aldri hørt om det før, men det var vel verdt et forsøk :) Man kan velge en "sykkel" med 2 eller 4 seter der alle har pedaler. Det er til og med sikkerhetsbelter, så det er bare å spenne seg fast og tråkke avgårde bortover skinnegangen.
Landskapet langs skinnene varierte fra lett skog som dette, til sandstrender og tunneler.
Her sykler vi langs havet og fine sandstrender.
Actionbilde ;)
På vei inn i en 1km lang tunnel som hadde forskjellige lys-temaer underveis. Stjerner, blomster, blinking osv...
Inni tunnelen med alle lysene.
Fortsatt samme tunnel.
Over til noe helt annet: Haesingdang Park, eller Penis Park som den populært kalles. Legenden om opphavet til parken går som følger: En ung kvinne (statuen på bildet) ble satt av på et skjær i sjøen for å samle sjøgress. Det blåste opp til storm, så det var umulig for mannen hennes å hente henne igjen og hun druknet. Etter dette forsvant all fisken i havet, som landsbyen levde av, og de trodde dette var fordi den døde kvinnens ånd var sint. En dag var det en fisker som tissa i vannet da han fisket, og han fikk endelig fisk på kroken. Han tenkte som så at ånden til den døde kvinnen likte å se en manns edlere deler, så de laget flere penis-statuer og fortsatte ritualet med å tisse i vannet og på andre måter blotte seg for kvinnens ånd når de skulle fiske. Det ble også holdt spirituelle seremonier til ære for den døde kvinnen (noe som fortsatt blir gjort to ganger i året). Fiskelykken snudde og Penis-parken har siden blitt en stor turistattraksjon her i landet. Det var ikke mange folk der da vi var der, men vi så da noen som gikk rundt og fniste seg i mellom :)
Her står fiskerne og gjør det de kan for å få fisken til å bite.
En halvsirkel med de tolv zodiak-dyrene i mistenkelig forkledning.
Bildene taler vel for seg selv...
Må jo si at det er meget kunstnerisk utført. Og hvor får de idéene til "tilbehøret" fra?
Pole-dancing :)
Litt lek i parken... En dumpe for voksne :)
Denne stakkaren hadde mistenkelig plassert fugle-møkk på seg. I tillegg var den i ferd med å få en piercing av en termitt - midt på "hodet".
Kanon! Denne var vanndrevet og vippa opp og ned :)
Hmmmm... Den er ikke ekte...
Mer kunst.
Behagelig krakk for damene???
Penis-parken hadde fin utsikt å by på også. Var ikke noe sol, men denne tåke-disen som kom inn var en fin effekt og stemningsskaper.
Utsikt fra Penis-parken.
Her var det sikkert mye å fordøye, så det får være nok for denne gang. Turen videre går helt sør til landets nest største by, Busan.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en kommentar eller still spørsmål her hvis du har noe på hjertet, så skal vi svare etter beste evne :)