lørdag 27. september 2014

Perth til Dundas

Vi kom oss ut av Perth i en liten Nissan Tiida. Har akkurat nok plass til våre to 90-litere i bagasjerommet, og resten i baksetet. Perfekt! Krongla litt med å finne fram i førsten fordi Ove skulle levere dykke-klokka si til batteribytte. Etterpå  var det bare å fylle opp med litt mat og noe nytt campingutstyr og sette kursen øst.
Kenguru-fare. Disse ser vi mange av om dagen. Har enda ikke sett en kenguru fra bilen, men det er kanskje tryggest. Har ikke ku-fanger på lille Tiida'n vår...
Det var mye ødemark (som forventet), men det er det som er fint med Australia – til og med ødemarken er fascinerende.
Lange, rette strekninger i West Australia. Perfekte for automat-gir og Cruise-control :) Utrolig hvor mye det er av "ingenting" her i landet. Og utrolig hvor fint alt dette "ingenting" er!
Første landemerket på turen vår var Wave Rock rett i Hyden. Kan jo lure på hvorfor den heter det?? Vi gjorde uansett det man må når man ser en sånn bølge – surfet den :)
Vi surfer Wave Rock i kvelds-sola. Lettere sagt enn gjort faktisk. Var ganske glatt og brattere enn det ser ut som.. Etterpå gikk vi oppå den 15 meter høye bølga og fikk fin utsikt over milevis av "bush-landskap".
Etterpå var det bare å kjøre lengst mulig videre øst mot Kalgoorlie. På vei tilbake igjen gjennom Hyden så vi på litt lokal kunst. Vi parkerte ca.20mil fra Kalgoorlie, la ned setene og sov der. Frokosten tok vi også i bilen og var på veien igjen kl.7 neste morgen. :)
Lokal kunst i Hyden
Lokal kunst i Hyden
Første natt i ny sovepose og "ny" bil. Endelig på skikkelig tur i Australia!
Litt før Kalgoorlie kjørte vi gjennom Coolgardie. Ikke mange husene, men de som var der var av Vill Vest-stil.
Kalgoorlie er en litt større by. De har en enorm gull-gruve der som de kaller «Super-Pit». Ellers er også denne byen bygd i god Western-stil. Vi sjekka ut gruva og handla litt før vi dro videre. Små byer er raske å utforske :)
Kalgoorlie.
Hovedgata i Kalgoorlie.
Super-Pit. Den store gull-gruva i Kalgoorlie. 3,5km lang, 1,6km bred og 620m dyp. Var noen enorme maskiner som kjørte rundt nedi der. De har gravd ut over 5mill oz med gull her siden  1893. Har ikke gjort matten, men det er mange kg!
Ingunn ved noen utgåtte dekk ved Super-Pit
Ove i en skuffe til en av "gull-graverne" ved Super-Pit
Salt-sjø mellom Norseman og Dundas
Så gikk turen til Dundas...
Liten salt-sjø i Dundas
Da vi kom til Dundas, var det tid for mat. Fyrte opp bål og varma bønner m/bacon og pølse i god Western-stil. Etterpå satte vi opp teltet for natten før Australia-turens første regn kom :) Nå sitter vi i bilen og «jobber» litt med blogg og Instagram mens vi venter på at regnet skal gi seg. Det er ikke så mye, men hadde vært fint om teltet tørka i løpet av natta i hvertfall…
Ove varmer dagens middag på bål på en rasteplass i Dundas. Mye vind, så litt utfordring å få fyr...
Svimmel nisse i teltet etter å ha blåst opp en dobbel (tykk) luftmadrass..
Noen liv har gått tapt på våre første to dager på veien i Australia. Har riktignok kjørt noen mil, men...
I morgen blir det nye mil - nye opplevelser fester seg i minnet vårt og nye insekter blir festet på bilen vår :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en kommentar eller still spørsmål her hvis du har noe på hjertet, så skal vi svare etter beste evne :)