mandag 7. september 2015

Hoi An

Etter en uke på tur i høylandet ble det en overgang å komme ned til varmen og masse-turismen igjen. En av de største forskjellene fra Nha Trang, var at her i Hoi An var det turister fra mange nasjonaliteter, mot stort sett bare russere i Nha Trang. Hoi An er også en mye mindre by og den mest sjarmerende vi har besøkt så langt i Vietnam. Gamlebyen er full av fine bygninger og moped-fri mesteparten av døgnet. Det fins også en veldig fin strand litt utenfor byen. Vi hadde bare to dager her, men det er en liten by, så det var ok. Kunne gjerne hatt lenger tid her, men det får bli neste gang.

Thu Bon Elva renner gjennom byen, og er tidvis full av pynt som pagodaen på bildet her. Man ser andre pynteting lenger ned også.. 

Den Japanske broa i gamlebyen.

Dette er en populær doning i Vietnam. Vi har sett folk uten bein cruise rundt i slike alle steder vi har vært. Egentlig ganske genial løsning. Rattet er også "pedalene", og beveges frem og tilbake for fremdrift.

Her står vi ved elva i gamlebyen og tar bilde over på andre siden.

Typisk stil på hus i gamlebyen. De fleste var bedre malt enn dette, men vi syns det er sjarm i denne stilen også.

Gamlebyen.

De fleste husene i gamlebyen var gule, så dette stikker seg litt ut. Husker ikke helt hva dette var, men det kan ha vært et slags tempel eller lignende...

Krigsminnesmerke i Hoi An.

Gamlebyen på kvelden. Sett fra andre siden av elva.

Den Japanske broa på kvelden.

Det blir en del bilder fra gamlebyen, men det var utrolig fint der - både dag og kveld :)

Gamlebyen.

Leide oss scooter og kjørte til stranda. Hadde fylt altfor mye bensin (3liter), så vi kjørte en del rundt på vei hjem fra stranda uten å klare å bruke opp tanken... De har ikke det vanlige systemet med at man leier og leverer kjøretøy med full tank. Her er det så vidt bensin på scooteren når man får den, så er det opp til deg å beregne hvor mye du skal kjøre og dermed bruke. For de som lurer, koster bensinen snaut 8kr liter'n, og scooteren fra 32-60kr dagen på disse kanter.

An Bang Beach. Dette var hovedmålet for dagen. Tilbragte noen timer her med 31-33grader i vannet og sikkert varmt nok i sola også :) Balja som ligger bortpå stranda, er en lokal fiskebåt. Det lå mange slike opp og ned hele stranda.

Det var langgrunt i vannet, så da gikk det an å leke seg litt med kamera.

Cua Dai Beach. Denne lå noen km unna An Bang Beach. Vi bare kjørte bort for å kikke på veien hjem. An Bang var den fineste syns vi, så vi valgte rett :) 

På vei hjem fra stranda. Det var ca.5km fra hotellet vårt til stranda.

To dager her gikk altfor fort, men det var godt å ha noen netter på samme sted igjen etter motorsykkelturen. Vi var heldige å hadde basseng på hotellet, så det ble noen dukkerter der også :) Neste by er Danang - bare 3mil nordover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en kommentar eller still spørsmål her hvis du har noe på hjertet, så skal vi svare etter beste evne :)