torsdag 17. september 2015

Hanoi

Vi har tilbragt et par døgn i Hanoi fordelt på to omganger - før og etter Halong Bay. Hanoi er om mulig mer masete og bråkete enn Ho Chi Minh City. Gamlebyen har en del fine bygninger, men det er vanskelig å se de pga all trafikken i de trange gatene. Ellers er det ikke veldig mye å gjøre i Hanoi. Vi har gått en del rundt i byen bare for å kikke, og fått et greit inntrykk på den måten.

Her er en av hovedgatene i gamlebyen. Det ligger et lite tempel blant de andre husene som bildet viser.

Et større kryss med rundkjøring litt på siden. Ikke lett å forstå seg på, men siden vi ikke skulle kjøre her, var det ikke så nøye heller... Dette krysset ligger på nordsiden av Hoan Kiem Lake.

Hoan Kiem Lake.

Denne står på en slags øy ute i Hoan Kiem Lake.

Hoa Lo Fengsel. Vi fikk anbefalt et besøk i dette fengsels-muséet i Hanoi av en nederlender vi møtte i Hue. Fengselet ble bygget av franskmennene da de styrte, men ble senere også brukt til å huse amerikanske piloter som krigsfanger. Cellene i gangen på bildet ble brukt til dødsdømte fanger. Her kunne de sitte med beina festa i bøyler i betong-senga døgnet rundt fra 3 dager til 10 måneder før de havna i giljotinen. Reglene sa at de skulle ha 10 måneder for å kunne anke, men ofte ble de halshugget etter noen dager fordi de som jobba i fengselet ikke ville vente. 

Sånn så de større cellene ut. Fangene var festa til sengene her også, men senga var av tre og de satt ikke fastspent hele døgnet.

Noen få klarte å rømme gjennom kloakken fra fengselet. Her er en modell av en fange som jobber seg gjennom et gitter i kloakk-røret.

Celle i kvinne-delen av fengselet. De som satt i dette fengselet var politiske fiender av det franske styret og senere amerikanske piloter som hadde styrta og blitt tatt til fange.

St. Joseph katedralen i Hanoi.

Flagg-plattform som tilhører det gamle citadellet i Hanoi. Dette var ikke like stort og interessant for turister som det de har i Hue, så vi gikk bare en runde på utsiden.

Dong Xuan markedet i Hanoi. Dette lå et par kvartaler unna hotellet vårt i gamlebyen. Relativt kaotisk trafikk rundt markedet (som ellers i byen). Markedet var som alle andre markeder egentlig...

Gata ved siden av hotellet vårt var full av leker. Her i byen har de ofte samla de samme tinga i en gate. Dette er tydeligvis leke-gata. Andre gater kan være fulle av tepper, kjeler, pengevekslingskontorer og alt mulig annet. Mange butikker i samme gate som selger akkurat det samme.

Hanoi tog-stasjon. Vi kjøpte en pakke-tur til Sapa som inkluderte full oppfølging hele veien. Dermed ble vi kjørt hit av en kar fra hotellet. Han ordna med billett til oss og viste oss helt inn til kupéen på toget. Meget behagelig å slippe å hanskes med taxi og billett-styr selv :) Taxiene her i byen er spesielt slue, og ofte kan de mangedoble prisen for turister. Vi fikk oppleve det da vi ankom byen, men klarte å snakke ned prisen til en mer akseptabel pris. Hanoi er ikke en veldig turistvennlig by hvis man skal bruke taxi, så vi unngikk det for resten av tida vår der.

Herfra gikk turen med natt-tog til Sapa. Mer om det i neste innlegg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en kommentar eller still spørsmål her hvis du har noe på hjertet, så skal vi svare etter beste evne :)