mandag 1. desember 2014

Eyre Peninsula

Vi fortsatte nedover vestsiden av halvøya sammen med et par fra England (som vi møtte på turen fra Alice Springs til Adelaide). De var på vei tilbake fra en bil-tur i WA og vi slo oss sammen noen dager. Det var hyggelig med litt selskap igjen. Spesielt når selskapet var "gamle kjente" :) De snorkla med sjøløver og delfiner sammen med oss og hang på til vi skiltes i Sheringa som ligger ca midt på vest-siden. Derfra runda vi Port Lincoln i sør og kjørte opp øst-siden igjen til Wyalla og Port Augusta. Var en utrolig fin halvøy med kritthvite strender og sanddyner, høye klipper og koselige små byer.
Her er vi ved Murphy's Heystack. En samling steiner ute på et jorde. Merkelige greier, men det ser ut til å være noe som går igjen her i landet...
Ingunn på snorkletur med Krishan og Nic for å se sjøløver og delfiner i Bairds Bay. Vannet var ca.18 grader og Ingunn hadde på seg 2 våtdrakter for sikkerhets skyld :)
Sjøløve-mor og barn i Bairds Bay
Sjøløve under vann der vi snorkla i Bairds Bay. Veldig morsomme og lekne dyr!
Delfin under vann på snorkleturen vår i Bairds Bay. Det var flere delfiner enn vi klarte å telle når vi var midt oppi det. De svømte rundt oss og under oss den tiden vi var i vannet med de. De var ville delfiner, så de kommer og går som de vil, men de var mer enn klare for å leke litt med oss en stund :)
Brygga i Venus Bay. Liten by uten altfor mye å gjøre. Vi gikk en liten tur og kjøpte en is...
Vi hadde "bøtte-dusj" i Coodlie Park Camp. Den var ganske genial i bruk. Man fylte en bøtte med varmt (!) vann, helte denne bøtta i selve dusj-bøtta, heiste opp dusj-bøtta ved hjelp av tau og vinsjer, åpna under bøtta og dusja :) Man får til mye rart i bushen :)
Vi gikk inn i Woolshed Cave, som lå under klippen som vi parkerte på. Nok en gang har vannet hamra seg vei inn i klippene og laget noe kult.
Ove i en grotte i The Tub. The Tub var et hull i bakken på en klippe som man kunne gå ned i. Der nede kunne man igjen gå gjennom denne åpningen og ut til havet som man ser i bakgrunnen. Mange fine farger i klippeveggene.
Ove med en lokal surfer på et utsiktspunkt i nærheten av Woolshed Cave.
Her sitter vi på noen skulpturer som ser it som de er inspirert fra Påskeøya. Annethvert år kommer det skulptører eller andre kunstnere å lager ting som blir stående igjen på klippene så folk kan kjøre forbi å se på de. Krishan og Nic (det engelske paret vi reiste sammen med) sitter på hodene til høyre.
Ingunn og en dame i Elliston slår av en prat. Antakelig om kles-stilen til Ingunn... Man kan da bare ikke kle seg på denne måten selv om det er 30 grader ute!
Trappene ned til Locks Well Beach kalles "Staircase to heaven". Utsikten var fin ovenfra, og stranda var heller ikke så værst...
Lange, hvite Sheringa Beach... trenger ikke si mer...
Sanddyner i Sheringa. Dette er vår idé om hvit jul i år :) Passe varmt å gå barbeint over dynene i denne fine sanden.
Utsikt over Port Lincoln. Byen ligger helt sør på halvøya og er en middels stor by med det man trenger av fasiliteter. Vi fikk handla litt mat til folkelige priser og vaska litt klær osv...
Ved inngangen til Arno Bay sitter denne karen å fisker. Stilig "skilt" :)
Ingunn ser utover Wyalla, den siste byen vi besøkte på Eyre Peninsula. Nest største byen i SA mht folketall. Se det fine vannet og stranda!
Det var alt vi hadde fra "omveien" vår på Eyre halvøya. Nå blir det et par-tre dager med mye bilkjøring tvers gjennom landet for å komme til Canberra, Blue Mountains og Sydney. Gleder oss!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en kommentar eller still spørsmål her hvis du har noe på hjertet, så skal vi svare etter beste evne :)