lørdag 29. november 2014

Mt Gambier til Eyre Peninsula

Det ble en relativt lang omvei fra Mt Gambier til Eyre Peninsula istedenfor å kjøre rett nord og øst mot Sydney. Vi hadde en guide på turen fra Alice Springs til Adelaide som kom fra Port Lincoln på Eyre Peninsula. Han hadde så mye fint å si om byen og peninsulaen, at vi ble frista til å ta turen dit for å se selv. Det er tross alt "bare" et par tusen km omvei for oss. Det er vel ingenting i dette landet... :) Vi tok kystveien fra Mt Gambier via utkanten av Adelaide, gjennom Port Augusta og tvers over Eyre Peninsula på Eyre Highway. Som alltid veldig mye fint å se på turen.
Blue Lake i Mt Gambier. Vi kjørte rundt kanten på krateret og stoppa flere steder for å se på det utrolig blå vannet. Her har de ingen forklaring på hvorfor vannet er så blått (som de har med Pink Lake der det er alger og annet som danner fargene).
Sinkhole i Mt Gambier. Dette var en hule for veldig mage år siden, før den raste sammen og dannet denne lille "Edens Hage". Nå kan man gå nedi og se på blomster, Possums, huler i veggene og man kan grille der hvis man føler for det.
Ingunn i Sinkhole i Mt Gambier.
Possum i Sinkhole i Mt Gambier. Disse kommer ut når sola er på vei ned. De hører stemmer og kommer for å få mat av turistene. De er store som katter og minst like søte :)
Cape Buffon i Southend. Ikke mye annet å si enn at det var fin utsikt her ute. Utrolig lang, hvit strand i bukta her...
Mer fin utsikt fra Downs Lookout i Beachport.
The Obelisk laget av en kunstner på en odde i Robe.
Gammelt fyrtårn i Kingston. Ikke lenger i bruk, men står på en museums-tomt ved stranda i byen.
Kimba. Dette var første byen vi stoppa i på vei over Eyre Peninsula. Her er vi teknisk sett midt mellom øst og vest (luftveien) i Australia.
Disse karene sto på Whites Knob Lookout over Kimba. Mannen til høyre er Edward John Eyre, mannen som "oppdaget" og utforsket Eyre Peninsula. Han hadde med seg Wylie (t.v.), en Aboriginal sporfinner. Nå står de bare å se utover jordene rundt Kimba.
Ove fyller bensin i Minnipa, som også ligger på veien over Eyre Peninsula. Liten by og små forhold... Trenger ikke engang å kjøre av veien for å fylle bensin :)
Pildappa Rock. En "fjern slektning" av Wave Rock i WA. Denne ligger utenfor Minnipa på toppen av Eyre Peninsula i SA.
Her står vi på toppen av Mt Wudinna. Dette er Sør Australias største monolitt. Langt fra så stor som den mer berømte Uluru, men den stikker bra ut i dette flate landskapet av korn-åkrer.
Ove surfer på en sand-dyne i Yanerbie. Disse ligger på Westall Way Loop, en liten kjøretur langs klipper og sand-dyner utenfor Streaky Bay på toppen av Eyre Peninsula. Det er mange av disse nedover Eyre Peninsula. Merkelig å plutselig stå i et sånt landskap.
Nå sitter vi i Port Lincoln (og vasker klær = strøm til PC). Veien ned hit og resten av peninsulaen kommer i neste innlegg. Etter klesvaska skal vi se om vi kan finne noe god fisk til lunsj :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en kommentar eller still spørsmål her hvis du har noe på hjertet, så skal vi svare etter beste evne :)