mandag 17. november 2014

Melbourne

Et lite innlegg fra Melbourne siden vi har strøm og en smule internett til overs.
Vi har vært her to dager, og for det meste tatt ting med ro. Gått rundt i byen og kikka på alle de fine bygningene og alle rare folk som fyller gatene. De hadde Colour Me Rad-run her = mye fargerike mennesker. I tillegg var det en stor demonstrasjon mot statsminister Tony Abbott med tilhørende mengder politi i gatene rundt. I dag var vi på Carlton Brewery og fikk se bryggeriet fra innsiden + smake en del av øl-sortene de produserer der. Det bragte tilbake noen gamle minner for oss som har jobbet i "brygge"-bransjen før. Selv om det var brus vi lagde, er jo tappe-prosessen stort sett lik.
ACMI og trikken på Federation Square i Melbourne.
Flinders Station. Hovedbanestasjonen i Melbourne.
St Paul's Katedral i krysset ved Federation Square.
                                     
Grønn lunge blant høye hus i Melbourne.
                                               
Chinatown i Melbourne.
Melbourne har mange kule bygninger. Dette er en av de syns vi.
Bydelen Abbotsford der Carlton Brewery ligger. Kan se de høye byggene i sentrum i bakgrunnen. Vi gikk fra sentrum til bryggeriet på ca.50min. Eiendommen til bryggerier opptok 40% av bydelen, så det var et stort anlegg!
En stor plakat som forklarer bryggeprosessen for øl på en kort og grei måte.
Vi var på omvisning på Carlton Bryggeriet i Melbourne. Vi fikk se deler av prosessen i fabrikken og etterpå smake på disse forskjellige øl-typene. Var ikke lov å ta bilder inne i bryggeriet.
Vi smakte på det meste av det de hadde i tappekranene i smaks-baren på Carlton Bryggeri. I tillegg til de vanlige lyse typene var det bl.a. honning-øl, upasteurisert øl og et mørkt øl med et hint av kaffesmak. Slettes ikke verst :)
Nå har vi en natt igjen i denne byen før vi skal ut på veien igjen i morgen. Da flytter vi inn i bil igjen de neste 26 dagene. Forhåpentlig blir det en del netter i telt underveis, men det får tiden vise :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en kommentar eller still spørsmål her hvis du har noe på hjertet, så skal vi svare etter beste evne :)