lørdag 22. november 2014

Great Ocean Road

Ferdig med bylivet igjen, og ut på veien. Nå har vi bilen i 26 dager, så det blir litt kjøring fremover :)
Starten ble Great Ocean Road. Relativt berømt vei-strekning som strekker seg 243km fra Torquay nesten til Warrnambool (hvis man kjører øst-vest). Mesteparten av veien går langs kysten, som navnet tilsier, men mye går også litt inn i landet. Uansett en kjempefin tur. Vi hadde knall-vær første dagen, men dessverre en del regn på dag to. Det gikk bra. Vi fikk se det vi ville, selv om det ble litt kortere turer ut av bilen enn det kunne ha vært... Første natta tilbragte vi i telt i Lourne i starten av veien. Andre natta også i telt på Cape Otway omtrent halvveis over. Her er uansett noen bilder, så får dere dømme selv :)
Eagle Rock utenfor Split Point Lighthouse, helt i starten av Great Ocean Road.
Dette er et minnesmerke, men ser mer ut som en slags inngangsport til Great Ocean Road.
Ingunn på Teddys Lookout. Bak ser man hvordan veien slanger seg langs havet.
Erskine Falls. Ikke lange veien å gå fra parkeringa, bare 250 trappetrinn ned. Ligger noen km nord for Lourne.
Mer av den svingete veien langs havet...
Papegøye i Kennett River langs Great Ocean Road. Det var en hel gjeng av de der. Virket ganske tamme, og tok villig mat fra turistenes hender. De er vanlig å se langs hele veien vi har kjørt. Ser noen hver dag.
Enda mer av den fine veien vi kjører langs havet. Det er så mange steder å stoppe langs veien, og de fleste har lignende utsikt. Får problemer med å ikke stoppe, og å ikke ta bilder...
Triplet Falls. Tok en avstikker vekk fra Great Ocean Road ved Apollo Bay. Kjørte innover i landet for å se på noen fosser. Dette var en av de.
Koala i trærne langs veien ned til campen vår på Cape Otway. Det var 6 stykker innenfor 50 meter som vi så. Sikkert mange flere.. Det var et par i campen vår også. I tillegg så vi en del i Kennett River. En god dag for Koala-spotting!
Enda en Koala i trærne langs veien ned til campen vår på Cape Otway. De ser uvirkelige ut. Ser ut som animerte dukker... men de lever!
Koala i Tower Hill, et slags krater man kan kjøre ned i mot slutten av Great Ocean Road. Denne karen satt veldig nære bakken. De går nesten aldri ned på bakken, men denne karen var nok sulten på noen av de lysegrønne bladene i busken ved siden av treet han bodde i :)
Ingunn tar bild av den vågale Koalaen i Tower Hill. Han ble veldig populær blant turistene som fikk gode bilder.
Vi gikk en tur mot Station Beach fra Bimbi Camp (der vi bodde) på Cape Otway
Ingunn på stranda ved Gibson Steps. Som navnet tilsier, var det trapper ned til stranda fra klippene over.
Andre siden av stranda ved Gibson Steps.
Twelwe Apostles. Dette er vel det de fleste forbinder med Great Ocean Road, bortsett fra veien langs havet i seg selv... Det er ikke mer enn 8 apostler igjen. Resten har smuldra opp.
Loch Ard Gorge.
Loch Ard Gorge fra et annet utsiktspunkt. Stedet har fått navnet etter et skip som forliste rett utenfor her i 1878.
Loch Ard Gorge fra stranda man ser på første bildet.
Thunder Cave. Her graver vannet seg lenger og lenger inn i klippene for hver bølge som kommer inn.
London Bridge. Brua var forbundet med land frem til den kollapset i 1990. Det sto to turister igjen på den gjenværende delen som måtte hentes med helikopter. Snakk om flaks i uflaksen og en bra historie i ettertiden!
Etter dette satte vi kursen nordover mot The Grampians, som blir neste innlegg. Følg med!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en kommentar eller still spørsmål her hvis du har noe på hjertet, så skal vi svare etter beste evne :)