onsdag 17. desember 2014

Christchurch

Så er vi kommet til New Zealand. Vi fløy inn til Christchurch, og har vært her 3 dager nå. Byen ble rammet av to kraftige jordskjelv i 2011, noe vi fortsatt ser spor etter i form av ødelagte bygninger mange steder i sentrum. De jobber på spreng med å bygge opp igjen, så det er mye bygge-støy i byen her. Ellers er det en koselig og passe stor by. Vi bor i et fengsel 30min gange fra sentrum. Klarte ikke motstå muligheten når vi fikk den :) Vi har stort sett brukt tiden på å se byen og planlegge litt av hvor vi skal dra videre når vi henter bilen i morgen.
Ingunn bak gitteret på Jailhouse Accomodation. Et relativt nylig nedlagt fengsel (1999) som nå brukes til hostell.
Ove gikk rett i fengsel i New Zealand.
Vi bodde nede, men det var rom i begge etg. Det var til og med separate dusjer, så det var ikke farlig å miste såpa...
Celledøra vår på Jailhouse Accomodation. Ser kanskje ikke så innbydende ut, men vi føler oss veldig trygge :) Låsen er på innsiden nå om dagen ;)
Cella vår på Jailhouse Accomodation. Liten og koselig.
Litt fange-kunst i en autentisk celle.
Trikken i Christchurch sentrum.
Gigantisk sofa på gata i Christchurch sentrum. Følte oss nesten som hjemme... :)
Christchurch Katedral ble ødelagt i jordskjelvene i 2011, og er forsatt ikke reparert så den kan brukes.
Papp-katedralen. De lagde denne kirken da katedralen ble ødelagt i jordskjelvene. De har brukt stål-containere, bølgeblikk og papp-rør etter en idé fra en arkitekt. Nå er den en turistattraksjon i tillegg til en fungerende kirke og selskapslokale for de som vil leie den utenom kirketid.
Prekestolen i papp-katedralen er laget av papp-rør, som mye annet. Man kan se papp-røra i taket over prekestolen på bildet. (Det er visst tre inni pappen..)
187 tomme stoler - en for hver person som døde i jordskjelvet i 2011.
Container-by i sentrum av Christchurch. Folk har vært kreative her i byen og fortsetter salg av klær og mat og annet ut av container-butikker. Litt stilig også syns vi.
Dette var vårt Christchurch. Fint vær, men det blåser en del.. I morgen henter vi som sagt bilen vår som vi stort sett skal bo i de neste 3 månedene. Veldig spente på hvordan det blir i forhold til i Australia. Uansett ser vi av de mange kg brosjyrer vi har samlet at det er veldig mye fint å se og oppleve her i landet, så vi gleder oss til å komme i gang (hvis vi slipper ut av fengselet).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en kommentar eller still spørsmål her hvis du har noe på hjertet, så skal vi svare etter beste evne :)