onsdag 24. desember 2014

Lake Tekapo og Mount Cook NP

God jul alle sammen!
Har gått noen turer de siste dagene og vil dele de med dere der hjemme.
Lake Alexandria. Vi sov her en natt og gikk en tur langs hele vannet på høyre siden. Stille og rolig sted litt utenfor Lake Tekapo.
Lake Tekapo og en gammel stein-kirke.
Her står vi på Mt John med utsikt over både Lake Alexandria og Lake Tekapo.
Stoppa på veien fra Lake Tekapo til Mount Cook da vi så disse blomstene langs veien. Tenkte det måtte bli et fint bilde :)
Lake Pukaki og Mount Cook og mange andre fjell... Mount Cook er New Zealands og Australasias høyeste fjell på 3754m.
En av tre hengebroer på Hooker Valley Walk med Mount Cook i bakgrunnen. Gikk fra campen vår i Hooker Valley opp til Hooker Valley Lake, ca 1t hver vei.
Campen vår i Hooker Valley. Kokken koker pasta til middag mens fruen rydder litt i bilen.
På tur opp mot Mueller Hut. Her har vi kommet til snøen som lå på ca.1600 m.o.h. Campen vi ser langt der nede ligger på ca. 800m.o.h. Ser også Mount Cook Village til høyre i bildet. Det var trapper i terrenget og stein og grus hele veien rett opp fjellsiden fra campen.
Litt lek i snøen på lille julaften. På vei opp til Mueller Hut.
Ingunn på det siste stykket med snø opp til Mueller Hut (ses i bakgrunnen). Hytta ligger på 1800 m.o.h. og man kan overnatte der. Vi gikk opp og ned samme dag, men satt der og nøt utsikten en god stund før vi gikk nedover igjen.
Her står vi på terrassen på Mueller Hut. Fjella i bakgrunnen hadde stadige snø-ras som buldra som torden når det løsna og fossa nedover fjellsiden. Stilig å se på fra trygg avstand.
Ingunn på vei ned steinete fjellside fra Mueller Hut. Minst like tungt å gå ned som opp... Rimelig gelé i beina etter turen...
Ingunn på vei innover langs Tasman Isbreen i Mount Cook Nasjonalpark. Lang og strevsom tur på stein hele veien. Vi gikk drøyt 2t inn før vi snudde pga for vanskelig å komme fram i steinrøysene. Skulle egentlig til en hytte innerst ved breen, men... Ingen skam å snu :)
Tasman Glacier og Tasman Lake. Veldig mye grus dekker isbreen, men man så en del krater ned i isen, og vi kunne høre det braket og knaket under den hele tiden.
Tasman Lake og Glacier. Ser også en lavere topp av Mount Cook helt til venstre i bildet. Tok dette bildet på en liten ekstra tur rett nede ved parkeringa. Vi gikk på andre siden av den grus-skråninga til venstre langt oppover breen til vi ikke kom lenger. Deler av turen gikk som tidligere bilde viser oppå skråninga med god utsikt over breen. Fin tur!
Da var det julaften her. Vi har spist, lagt ut dette og skal finne et sted å bo ved Twizel som ligger ca.1t sør for Mount Cook. For øyeblikket skinner sola og det er ca.25 grader (kl. 18.00). Blir en fin julekveld ;)
God jul!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en kommentar eller still spørsmål her hvis du har noe på hjertet, så skal vi svare etter beste evne :)