søndag 7. desember 2014

Canberra, Blue Mountains og Sydney

Nå har vi kryssa tvers igjennom innlandet i sør. Mange lange strekninger med enorme, gyldne åkrer og mange vindmøller. Fint landskap, men ikke mye å gjøre her... Stoppa et sted som het Magnetic Hill. De påstod at bilen kunne rulle i oppoverbakke hvis den var laget av jern. Vår bil rulla nedover, så enten er alt bare tull, eller så er vår bil laget av mer aluminium og plast enn jern :) Vi kom i hvert fall til Canberra og tilbragte noen timer i byen før været ville ha oss vekk - plutselig åpna himmelen seg, så vi dro videre mot de blå fjellene. Været har vært likt de siste dagene - sol og fint på formiddagene og regn, lyn og torden og noen dager haggel (store som erter og klinkekuler). Var bekymra for om bilen skulle tåle de store kulene som hamra på taket, men det gikk bra :) Etter Blue Mountains var vi en dag i Sydney. Begge har vært der før, så det ble en mimre-tur + noen nye opplevelser.
Parliament House på Capital Hill i Canberra. Var fint og flott nok, men da vi gikk opp dit, minna det litt om en Hobbit-hule fordi det ligger gress over taket når man kommer opp fra siden. Noe lignende operahuset i Oslo, der man kan gå opp på sidene :)
Var i en grotte i Blue Mountains som heter Fig Tree Cave. ca.400 meter å gå gjennom. Noen steder var det store rom, mens andre steder var det trangt å gå. Utrolig fin!
Fig Tree Cave
Capertee Valley (verdens største lukkede valley) i Blue Mountains. Da vi sto på utsiktspunktet hre, møtte vi en kar som kom dit for å se ned på en stor tomt han skulle kjøpe i denne dalen. Han var noe spesiell, men var hyggelig og hadde mange gode historier fra området :) Om et år skulle han ha helikopter-turer, heste-ridning og alt mulig av turist-attraksjoner der nede. Vi får vel aldri vite om planene hans blir noe av, men uansett... morsomt å snakke med han :)
Utsikt fra Govett's Leap Lookout utenfor Blackheath i Blue Mountains. Vi stoppa på mange slike utsiktspunkt de to dagene vi var i fjella. Noen lå rett ved veien, mens andre måtte vi gå for å komme til.
Bridal Veil Falls utenfor Blackheath, Blue Mountains.
Three Sisters sett fra Eagle Hawk Lookout nær Katoomba. Katoomba er en slags hovedstad i Blue Mountains. Største byen, og et godt utgangspunkt hvis man skal være der i mange dager.
Ingunn i Leura Cascades. Gikk et stykke fra parkeringa for å komme ned hit. Mange fossefall hele veien.
         
Wentworth Falls sett fra Princess Rocks Lookout.
Blue Mountains
Blue Mountains. Vanskelig å få frem hvor fint det var her. Bilder klarer ikke vise virkeligheten, men det får holde for de som ikke får reist hit og sett det selv...
Darling Harbour i Sydney pynta til jul. Det var nisser over alt.
Ingunn i Hyde Park i Sydney.
Ingunn fikk vinger i Sydney :) Har vel alltid vært en engel?? ;)
Watsons Bay, et område litt utenfor Sydney sentrum.
Utsikt til Sydney sentrum fra Watsons Bay.
Bondi Beach. Dette er vel hva mange forbinder med Sydney utenom operahuset...
De hadde en slags svømmekonkurranse på Bondi Beach. Må ha vært hundrevis av mennesker som starta i puljer.
Det var det vi hadde for denne gang :) Nå går turen sør-vestover mot Melbourne igjen. Været fortsetter med fint om dagen og regn om kvelden. Ikke ideelt men vi får ta det vi får. Det er i hvert fall varmt :) Om en uke er vi i New Zealand!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en kommentar eller still spørsmål her hvis du har noe på hjertet, så skal vi svare etter beste evne :)