lørdag 20. desember 2014

Akaroa

Et lite innlegg fra første stopp etter Christchurch. Vi kjørte til Akaroa via Sumner. Var ikke veldig fint vær der, så vi dro hit ganske kjapt. Fredag gikk vi en tur til Stony Bay Peak, som er en topp 805moh. Vi starta på 0 moh, så det var mer eller mindre rett opp i 2 timer. Vi merker at formen ikke er på topp, men den er ikke verre enn at vi fortsatt klarer bratte bakker :) Været var strålende, og det var en fantastisk utsikt fra toppen. Med godvilje kunne vi skimte toppen av Mount Cook, men det kan ha vært innbilning.. Ellers er byen liten og koselig. Franskmenn har gjort inntrykk her i gamle dager, for alle gatene har franske navn, og det er mange franske flagg og butikker i byen.
Bilen vår parkert i en liten bukt med utsikt rett over til Akaroa (1min med bil). Her bodde vi to netter. Stille og rolig, og gratis!
Her er kart over ruta vi gikk opp til Stony Bay Peak. Fulgte nr.6 opp til Purple Peak Saddle og gikk ned på Stony Bay Road. Brukte snaut 4t inkludert lunsj på toppen. Var en veldig fin tur!
Den høyeste toppen på bildet er Stony Bay Peak som vi gikk opp til.
Ingunn på vei opp mot toppen. Var ganske høyt gress det siste stykket.
Nærmer oss toppen, og nyter utsikten over Akaroa og områdene rundt. Toppen ligger på det ytterste punktet litt til høyre for Ingunn på bildet.
Ingunn på toppen av Stony Bay Peak, 805m.o.h.
         
Panorama fra Stony Bay Peak. Et eller annet sted langt der borte midt i bildet ligger Mount             Cook...
Nysgjerrige kuer fulgte oss med blikket på vei ned fra toppen :)
Ove i Akaroa.
Det var alt for denne gang. Skal innom Pidgeon Bay som ligger på samme halvøya som Akaroa, før vi kjører mot området ved Mount Cook. Overskya i dag, så da ble det tid til litt lading og nett på biblioteket i Akaroa :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en kommentar eller still spørsmål her hvis du har noe på hjertet, så skal vi svare etter beste evne :)