torsdag 9. oktober 2014

Pink Lake (2!) og Kalbarri NP

Det ble enda en natt i bil. Falt seg enklest sånn. Det er ikke flust av plasser å sove langs veien her nord for Perth, men vi fant et sted mellom et par nasjonalparker. I nasjonalparker er det visst strengt forbudt å overnatte i bil eller telt utenfor campingplasser.
Leaning Tree (River Gum Eukalyptus) noen mil sør for Geralton. Har sett dette treet i flere brosjyrer og kjørte tilfeldig forbi. Har tydeligvis gitt etter for vinden. Landskapet nordover på vestkysten er veldig flatt og det blåser en del her nå på våren.
De er flinke til å dekorere og promotere aktiviteter her. Dette stedet hadde tydeligvis ATV-kjøring...
Vi fant tilfeldigvis en ny Pink Lake på kartet da vi planla turen nord for Perth. Denne gangen var den faktisk rosa! Helt sprøtt å se en stor innsjø som er så ROSA!
Pink Lake ved Port Gregory. Endelig skikkelig rosa farge på vannet!
Litt etter kom vi til Kalbarri nasjonalpark og tok en tur langs klippene før vi kom inn til «byen». Plukka opp litt info og fant et sted å bo i en camp litt utenfor.
Ingunn ved Kalbarri Coastal Cliffs. De gikk milevis oppover kysten.
Lokal kråke. Den høres veldig klagende ut og er overalt her i vest. Fine å se på da... Denne er ved kystklippene i Kalbarri.
Her er bildet tatt innover fra kystklippene. Flatt og øde.
Dette er utover andre veien fra samme sted som forrige bilde. Nydelig, blått hav og bratte klipper.
Kystklippene i Kalbarri. Ove gikk en tur på ca.3 km langs klippene, mens Ingunn kjørte bilen til ankomsten og venta der. Var ikke mye å se annet enn noen firfisler, bratte klipper og buskelandskap. Med andre ord en veldig fin tur!
Denne campen viste seg å være litt spesiell. Området var tidligere eid av en indisk prins, og da vi kom inn på gårdsplassen sto det en gammel tanks der. Ellers var det Alpakkaer, geiter, hester og høner der. Campen lå koselig til langs en elv og hadde skikkelig kjøkken og dusjer, samt strøm og drikkevann. Heldige med den!
Murchison Station Camp. Dette stedet var tidligere eid av en Indisk prins som likte store leketøy. Derfor denne tanksen midt på gårdsplassen...
Ingunn på kjøkkenet på campen. Her var det alt vi kunne drømme om :)
Dro ganske tidlig neste morgen for å gå en 9km lang tur i en annen del av Kalbarri nasjonalpark. Måtte kjøre 14km på grusvei med tidenes verste vaskebrett hele veien. Det tok sin tid, men da vi kom fram var det verdt det. Et utrolig landskap av rød stein som lå stabla på hverandre i skiver til de utgjorde fjell på hver side av elva som rant i bunnen.
Utsikt over området vi gikk tur i. Vi kom tilbake langs stranda nede i bunnen og det var en bratt stigning opp til parkeringsplassen igjen.
Ove i "Naturens øye". En åpning i steinene/fjellet. Kalbarri nasjonalpark.
Natures Eye i Kalbarri National Park
Her er vi et godt stykke på vei på turen vår. Har gått langs toppen/ryggen av fjellene fra området over svingen i elva ca. Utrolig fin utsikt hele veien. Turen fortsatte på kanten en stund til før vi gikk ned til elva og langs en sandstrand på andre siden.
Det var ikke sand hele veien nede ved elva... Her klatrer Ingunn bortover fjellhyller for å komme videre. Kult med litt utfordringer på veien!
Denne karen møtte oss da vi nesten var tilbake ved bilen igjen.
Etter 9km i de vakre omgivelsene satt vi oss i bilen og humpa 12km i smertefulle 20-30km/t til neste sted som "måtte" ses. The Z-bend.
Z-bend. Vet ikke om vi ville humpa hele de 12km igjen, men stedet var absolutt fint :)
Etter dette flotte skuet, var det bare å feste nyrebeltene for de siste 12 km tilbake til asfaltveien. Det har blitt flere ganger 12km fordi de stedene vi var lå i hver sin ende av en T + veien inn og ut av parken. Det var uansett fantastisk å kunne dra bilen opp i 120km/t igjen da vi var ute på asfalten. Føltes som å fly. Resten av dagen bar det videre nordover til vi kom til Carnarvon. Bare noen timer på rette, flate og fine veier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en kommentar eller still spørsmål her hvis du har noe på hjertet, så skal vi svare etter beste evne :)