onsdag 15. oktober 2014

Monkey Mia / Shark Bay

På vei fra rasteplassen vi sov på til Denham på Shark Bay-halvøya gjorde vi en liten stopp på Shell Beach på samme halvøy. En fin og spesiell strand, men ikke en strand man legger seg på...
Shell Beach i Shark Bay. Stranda er laget av kun skjell av samme slag. Noen mer knust enn andre. Det ligger opptil 10 meter dype dyner av skjell på denne stranden.
Ingunn på Shell Beach, Shark Bay Marine Reserve
Denham er en veldig fin, liten by (som så mange andre vi har vært innom), men vi bestemte oss for å bo på Monkey Mia Dolphin Resort ca.25km unna. Rett før vi kom til Monkey Mia, møtte vi et par nysgjerrige Emuer. Og det var flere inne i selve camp-området...og på stranda :)
Emu i veien rett før vi kom til Monkey Mia. Den var veldig nysgjerrig og kom så nære at vi måtte kjøre litt fram og tilbake for ikke å få den inn i vinduet på bilen.
Emuene er overalt her i området. Denne var nysgjerrig på hva vi hadde i teltet vårt.
Emu-familie som patruljerer campen hele dagen. Må passe på tingene våre og huske å lukke dørene på bilen... men de er morsomme å se på :)
Monkey Mia Dolphin Resort har ikke tatt navnet sitt ut av løse luften. Hvor "Monkey Mia" kommer fra vet vi ikke, men det bor ca.5000 delfiner i området, og flere av de svømmer langs stranda her hver dag. Vi ble møtt av to stykker som svømte 1 meter fra stranda første gangen vi gikk ned dit, og har sett mange fler på nært hold etter det. Hver morgen kommer de inn for å bli matet av forskerne som jobber her. De får veldig lite mat så de skal opprettholde jaktinstinktene sine og hovedsakelig klare seg selv.
Ingunn på delfin-mating. Kom 5-6 delfiner som fikk 3 fisker hver.
Delfinene ser ut til å kose seg. De må legge seg slik på siden for å kunne se oss som står på stranda.
Smilende delfin bare et par meter fra oss på stranda.
Det er ikke bare delfiner på stranda, men Emuer, Pelikaner og andre fugler vi ikke kan navnet på stikker også innom for å hilse på oss når vi bader.
Ove og en Emu på stranda. De liker visst å bade de også.
Pelikan på stranda i Monkey Mia
Ukjent fugl kom helt inntil oss da vi sto i vannet.
I tillegg til et yrende dyreliv, har de vakre solnedganger her også. Absolutt et sted vi kan anbefale!
Vi tilbragte 3 netter og 3-4 dager her. Siste dagen dro vi tilbake til Denham og gikk en tur langs stranda der. Ikke så mye mer man faktisk kan gjøre i den lille byen. Så etter kake til fruen, som hadde bursdag på søndag, men det var dårlige greier. Dro innom en saltvannslagune på vei tilbake til Monkey Mia. Tenkte vi skulle ligge der resten av dagen, men det viste seg å være kaldere der enn på stranda ved resortet. I tillegg var det visst en del Stonefish i det grunne vannet, så det medførte en viss risiko å bade der. Vinden gjorde at vi ikke så bunnen og det som eventuelt lå der, så da dro vi heller tilbake til resortet og la oss på stranda der resten av dagen. Benytta oss av kjøkkenet og dusjen der også før vi dro sørover og fant oss en rasteplass vi kunne sove på for natten. Topp helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en kommentar eller still spørsmål her hvis du har noe på hjertet, så skal vi svare etter beste evne :)