onsdag 15. oktober 2014

Biltur i Western Australia

Nå er vi tilbake i Perth igjen etter 19 dager og snaue 6000km. Det ble litt mer spennende enn vi hadde ventet. Da vi skulle sette fra oss bagasjen på hostellet før vi leverte bilen var var vi inne i 5 min. Da vi kom ut igjen, rygga det en taue-bil inntil bilen vår. De har visst kameraer som følger med og tydeligvis meget effektive biler som kommer ilende. Vi slapp unna med skrekken pga en veldig hyggelig sjåfør. Ellers hadde det kosta oss ca.3000kr og en del stress med å levere bilen for sent osv...
Her er vår lille Nissan Tiida pakka og klar for tur. Så vidt plass til de store bagene baki. De andre to sekkene våre ligger bak setene våre. Fant et senter med Coles og K-mart så vi fikk fylt bilen med mat og litt camping-utstyr vi trengte før vi kjørte ut av Perth. Fant ut at drikke holdt seg relativt kjølig hvis vi satt det mellom bagene og seteryggen= det ble kjøleskapet vårt :)
Lange, rette strekninger som dette var det mange av i denne delen av landet. Vegetasjonen varierte fra ørken til bush til skog (og innimellom hav på ene siden). Cruiskontrollen ble brukt flittig!
Når cruiskontrollen står innstilt på fartsgrensa, hender det man blir forbikjørt. Denne gangen av "Granny 14". Det var så kult at vi la oss på hjul for å ta bilde av skiltet. Tidenes bilskilt :) Utrolig mange som har sånne personlige bilskilt her...
Selv om det hendte vi ble forbikjørt av Granny og andre, så var det oftest vi som kjørte forbi. Det var stort sett Road Trains av forskjellige størrelser. Dette var et av de større vi så. De fleste hadde 2-3 vogner, mens dette har 4. De som har 3 vogner er ca.53 meter lange. Vil da tippe dette er rundt 70 meter langt! Man merker suget godt når man møter slike og begge kjører i 100+ km/t.
Ned Kelly er en Australsk antihelt ala Robin Hood. Her har noen laget en hyllest over et verksted i Coolgardie.
Det ble noen solnedganger på denne runden. Alltid fint å se på, men ikke alltid så fint når man kjører vestover rett inn i sola...men kan ikke klage :)
Vi merka det var en del vind på store deler av turen. Det er tydeligvis normalt, så da utnytter bøndene dette og setter opp vindmøller. Disse liker vi mye bedre enn de store, hvite som blir brukt mer kommersielt... Penere å se på, og passer bedre inn i landskapet.
Happy couple på bil-tur :)
Natt-gjest på frontruta vår. Må være en gresshoppe eller noe. Skvatt litt når denne plutselig landa på ruta mens vi satt i bilen og slappa av på kvelden.
Denne karen er hyggeligere å se :) Var spesielt mange av de i Shark Bay. Virka som om de hadde full kontroll over halv-øya der. Morsomme og rare dyr... :)
Var rart å levere bilen igjen etter såpass mange dager mer eller mindre boende i den. 6000km blir en del timer i bil, og når vi i tillegg har sovet i den 9 netter føles det litt tomt og nakent å måtte ta bussen inn til byen igjen. Men det skal bli deilig med en seng å sove i :) Merket støyet ekstra godt da vi gikk rundt i Perth sentrum i dag. Syns byen var rolig da vi kom hit første gang, men nå er vi mer vant til småbylivet og øde strekker uten gatelys og himmelen full av stjerner. Har uansett gått veldig bra å kjøre rundt her. Er noen år siden sist Ove satt bak rattet på feil side... De lange strekningene er deilige å kjøre på. Bare setter cruiskontrollen på 110 hvis man vil følge fartsgrensa, så holder man bare litt ekstra i rattet hver gang man møter et hjulgående tog på 35-70 meter og X antall tonn. De setter sine spor langs veiene også. Av en eller annen grunn endte vi opp med å telle døde kenguruer i veien og grøftene. Tallet ble 50. 36 av de lå nord for Perth. Det lå også en del annet langs veien. Blant annet noen emuer, kuer og geiter. Heldigvis slapp vi unna en slik smell med vår lille bil. Nordover kjørte alle store SUV-er med kufanger og fiskestangholdere, så de var forberedt på det meste...med god grunn. Nå blir det et par dager i Darwin, og deretter et par uker på gruppe-tur fra nord til sør tvers gjennom landet. Skal bli deilig det også. Slippe å tenke - bare være med på opplevelsene en stund :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en kommentar eller still spørsmål her hvis du har noe på hjertet, så skal vi svare etter beste evne :)