torsdag 9. oktober 2014

Pingviner og Pinnacles

Etter en natt til i bil kjørte vi videre nordover til Rockingham. Virker som en ganske ny og strøken by for de med litt penger.
Vi var heldige og timet ankomsten så vi rakk første ferje ut til Pingvin-øya. Ferja brukte bare 10min over, og vi ble møtt av et øredøvende leven fra alle måkene der. Vi gikk den 2km lange stien rundt øya før det var dags for mating av pingvinene.
Ingunn på Penguin Island utenfor Rockingham. En øy full av måker, pelikaner og noen pingviner.
Koraller på stranda på Penguin Island
De har 10 pingviner av minste slag (30-40cm høye) som er plukket opp og tatt vare på etter at de har vært skadet eller blitt foreldreløse. Nå er de for godt vant til å slippes ut i det fri. Den eldste heter Leo og er 22år (normal alder er 7-8år) og har tilsynelatende blitt homo på sine eldre dager. Han har flytta inn sammen med en annen eldre kar, mens alle andre bor sammen som hetero par. Det fins ville pingviner på øya også, men de er sjeldne å se. Vi så ingen…
Små, koselige pingviner i bingen sin. Nå er det snart tid for mat, og det vet de godt... :)
                                                   
Poserende pingvin.
             
Heldig pingvin som blir matet 3 ganger om dagen. Kunne hatt det verre :)
Kjørte fra Rockingham til Perth og henta dykkeklokka til Ove. Den hadde fått nytt batteri og var klar for nye dykk. Så bar det videre nordover.
På veien mot Nambung Nasjonalpark, så vi enda en brann i bushen. Denne gangen kom vi helt inntil. Så ut som denne også var kontrollert.
Bush-brann mellom Perth og Nambung
Sanddyner langs veien litt sør for Nambung NP. Disse flytter seg visst 12 meter i året. Utrolig hvit sand!
Kom oss trygt fram til Nambung nasjonalpark og The Pinnacles. Dette er et stort område fullt av steiner av div størrelse som stikker opp av sanda. De lærde strides fortsatt om hvordan de er blitt til, men det er uansett fascinerende å gå rundt å se og undre.            
Ingunn ved en høy Pinnacle i Nambung NP.
Pinnacles i Nambung nasjonalpark.
Pinnacles i Nambung nasjonalpark. Syns den nærmeste ser ut som et troll... :)
Etter denne fine opplevelsen, kjørte vi videre på leiting etter en rasteplass med grill. Vi fant flere i flere småbyer, men ingen kunne varme henda våre selv om vi la de på plata. derfor ga vi opp dette, fylte bensin og fant oss en ok plass langs veien der vi kunne spise brødskiver til middag og sove i bilen. Det var ikke mange å velge mellom her i området, men det ordna seg meget bra :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en kommentar eller still spørsmål her hvis du har noe på hjertet, så skal vi svare etter beste evne :)