søndag 7. februar 2016

Chiang Mai

Endelig en kort reise-etappe fra Pai til Chiang Mai. De samme 762 svingene motsatt vei som sist. Vi køa opp og kjøpte buss-billetter videre til Phuket for å være sikker på at vi fikk være med den bussen vi ville om noen dager. Det tok 45 min, for vi var ikke alene der... SÅ var det bare en liten tur med tuk-tuk til et gjestehus vi hadde fått anbefalt rett ved bymuren inn til gamlebyen. De hadde heldigvis rom til oss, så da var alt i orden og vi var klare for noen dager her i Chiang Mai.

Det er nok en gang templer det handler om. Chiang Mai er ikke noe unntak. Dette er Wat Bupparam. Detaljene i veggene er skjært ut i tre, noe som er annerledes enn mye annet vi har sett. Figurene som ligger nedover trappa er også nye for oss. Ellers var det fullt av små figurer som minnet om små-hage-nisser. Kan se tre slike på dette bildet.

Figurer fra Wat Bupparam.

Katam Corner - det sør-østre hjørnet av bymuren til gamlebyen i Chiang Mai. Det var ikke mye igjen av by-muren, men hjørnene og deler av veggene ved "portene" var der fortsatt. Noe av det er rekonstruert for syns skyld.

Wat Chedi Luang. Dette ligger innafor bymurene i Chiang Mai.

Dammen i Suan Buak Haad City Park.

Her er vi uttafor bymuren igjen, på vest-siden av byen. Dette er Wat Suan Dok. De hvite stupaene inneholder relikvier etter en del kongelige fra tidligere kongedømmer i Nord-Thailand. Det var blendende hvitt å gå mellom de i det skarpe solskinnet. 

Wat Phra Singh.

Wat Phra Singh.

Gate i gamlebyen innafor muren i Chiang Mai.

Stupa i Wat Chiang Man.

Vi fant tilfeldig ut at det skulle være blomsterfestival her i byen denne helgen, og ved en annen tilfeldighet fant vi ut at det skulle være en parade. Vi fikk høre at den skulle starte klokka 7 om morran. Da vi googla det sto det kl.8. I reell Asia-tid ble det kl.9. Som bildet viser var det ikke mangel på oppmøte.

Vi hadde regna med mye blomster siden det var blomster-festival, men mesteparten av paraden viste fram forskjellige folkedrakter, korps og andre grupper som universitets-studenter og Hare Krishna. 

Det var en del som kledde seg som i en Misse-konkurranse også.


Etter en time i folkemengden ved paraden, leide vi moped og dro ut av byen. Det var lettere sagt enn gjort, men vi kom ut til slutt. I tillegg til mye kø, måtte vi tilbake å bytte moped pga mye skrangling fra bakhjulet på den første vi fikk. Den nye mopeden viste tom tank (normalt), så vi fylte for 12kr. Da var tanken smekk full og vi kunne endelig sette kursen ut av byen. Etter noen timer kjøring sto tankmåleren fortsatt på full da vi leverte den tilbake. Blir ikke klok på disse mopedene vi leier. Det viktigste var at vi kom oss til alle stedene vi hadde planlagt for den totale sum av 37kr. På bildet er en figur fra det første templet vi stoppa i - Wat Umong. 

Stupa i Wat Umong.

Neste tempel vi stoppa ved, var Wat Phra That Doi Kham. Her ble vi møtt av hunder og bare hunder. De var ved porten inn, og litt her og der rundt på området. Etter 20min mutters alene, så vi så vidt snurten av en munk og en annen turist som hadde kommet inn en annen vei enn oss. Fikk følelsen av å gå rundt i en spøkelses-by. 

Buddhaer i Wat Phra That Doi Kham.

Denne mangehodede Buddhaen har vi ikke sett maken til før. Den var også i Wat Phra That Doi Kham.

Neste stopp på turen vår var her i Grand Canyon. Den ligger 17km sør for Chiang Mai og er ikke akkurat noe i nærheten av den amerikanske versjonen, men et kult sted var det. Stedet ser menneske-lagd ut, men vi har ikke funnet ut om dette er tilfelle. Kan være en kombinasjon av naturlig og menneske-tilpasset...

Mange slike tynne "veier" å gå på rundt Grand Canyon.

Grand Canyon.

Jeg sitter på en bambus-flåte i Grand Canyon og ser på folk som hopper fra kantene rundt. Deilig og avkjølende vann på en varm dag.

Etter Grand Canyon dro vi innom enda noen templer. Dette er Wat Chedi Liem som lå på veien tilbake til byen.

Wat E-Kang, en del av Wat Kun Kam uttafor Chiang Mai. Dette templet var visst fullt av aper da det ble oppdaget for en del år siden. Nå var det ikke en levende sjel her.

Chiang Mai var ikke helt som forventa. Hadde regna med en mer koselig gamleby, men det er i våre øyne en ganske vanlig by med veldig mye trafikk og folk. Den var likevel verdt et besøk. Det er alltid noe nytt å se i hver by. Nå skal vi snart sjekke ut fra gjestehuset vårt og drive litt rundt til bussen vår går kl.16. Da venter 22 timer på bussen før vi kan stige av i Phuket. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en kommentar eller still spørsmål her hvis du har noe på hjertet, så skal vi svare etter beste evne :)