fredag 27. mars 2015

North Shore, Oahu

Etter en drøy uke i Waikiki, var det på tide å bevege seg litt rundt på øya. I diverse anledninger, og fordi det var kult, leide vi oss en Mustang kabriolet så vi kunne kjøre med litt stil. Det ble mer strand, kayak-padling, litt snorkling og fine solnedganger her også.
Gliset vårt på turen rundt Oahu - en Ford Mustang kabriolet. Helt rå å kjøre!
Posering ved Mustangen på et utsiktspunkt litt nord for Waikiki. Ser Diamond Head i bakgrunn. En politidame var så hyggelig å spurte om vi ville ha et bilde av oss sammen. Protect and SERVE...
Utsikt langs veien nordover fra Waikiki. Her fløy det både hangglidere og paraglidere over oss. Kan se en av de på bildet her.
Nu'uanu Pali Lookout. Ser ut over helen Kailua og Kane'ohe bukta (der vi holdt til) på østkysten av Oahu.
Spiste 3-retters buffé på restauranten på Paradise Bay Resort. Det ble en slags bursdagsmiddag for gamlefar. Var fortsatt 20.mars her, men hjemme i Norge var klokka slagen over fødselstidspunktet, så da var det gyldig tid å feire på ;-) Dette er hovedrett-tallerkenen min, bestående av bl.a. kylling, fisk, ris, lilla potetstappe(!) og div grønnsaker. Meget godt alt sammen!
Etter middagen var det flamme-show. Først viste han oss hvordan man fikk fyr med 2 tre-pinner, så nå kan vi melde oss på Robinson og bli bål-mestere. Det så lekende lett ut når han fikk fyr på et minutt eller så... Hele showet var imponerende i hvert fall.
Kayak-tur fra Paradise Bay Resort til sandbanken ute i Kane'ohe Bay. Den ble dobbelt så lang som vi hadde tenkt pga litt feil-navigering på hjemturen.. Merka det i armer og skuldre dagen etter :-/
Vi festa kayaken til en annen båt på sandbanken og plaska i det grunne 28 graders vannet en god stund før vi starta på den ekstra lange hjem-turen.
Byodo-In tempelet i Valley of the Temples. Inni tempelet sitter det en 3meter høy og 2tonn tung budda dekket i blad-gull. Tempelet er en replika av et tempel i Japan og ble bygget her for å feire 100-års jubileet etter de første japanske immigrantene til Hawaii i 1968.
Karpe-dam ved Valley of the Temples. Var noen kraftige rugger der...
Ingunn på stranda i Turtle Bay på North Shore.
Stranda i Turtle Bay, North Shore. Tilbragte 2 dager her med sol og snorkling.
Det ble en del snorkling i Turtle Bay. Var rolig og fint vann der, og en del små fisker.
Hawaii's nasjonalfisk - Humuhumunukunukuãpua'a. Enkelt og greit navn... Var mange av disse i Turtle Bay.
Vi så flere Humpback Whales fra stranda ved hostellet vårt i Waimea, North Shore, mens vi venta på solnedgangen.
Solnedgang fra stranda ved Three Tables rett ved hostellet vårt i Waimea, North Shore. Kan ikke huske å ha sett en så stor sol før...
Kamerat Edderkopp satt og venta under bagasjelokket på Mustangen vår da Ingunn skulle hente noe der ved hostellet i Waimea. Hu var litt skjelven da hu kom inn igjen..
Det var alt vi hadde fra Oahu. Etter North Shore kjørte vi ned til Waikiki igjen via noen omveier for å se litt mer av øya. Disse omveiene var ikke så mye å skryte av, så da ble det ikke noe bilder heller. Da vi venta på bussen til flyplassen, kom det en kar som ville verve oss til å hjelpe han å få Hawaii fri fra USA. Han hadde holdt på i 13 år sa han, og sitti en del av de i fengsel. Tanken hans er grei nok, men planen hans ser ut til å fungere dårlig, siden det er bare han alene som driver dette korstoget. Han var meget snakkesalig, men ga seg da han fikk et pizza-stykke av oss. Mulig det var det han var ute etter hele tiden...
Nå er vi på Big Island, og er godt i gang med utforskinga her. Tilbake i en normal bil (Mazda 2) og kjører på videre. Moro med fin bil så lenge det varte :) Kommer eget innlegg fra Big Island om en ukes tid regner vi med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en kommentar eller still spørsmål her hvis du har noe på hjertet, så skal vi svare etter beste evne :)